Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
True Selfie vanaf 10 april op NPO 3

True Selfie vanaf 10 april op NPO 3

Onder de noemer #TrueSelfie staat de NPO een aantal weken stil bij psychische problemen onder jongeren. Eén op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt met depressies. Zelfdoding is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1.

Van 9 april tot en met 16 mei geven jongeren zich bloot in tal van NPO 3-programma’s, op npo3.nl en via NPO 3FM tijdens de #TrueSelfie-weken.

Op dinsdag 10 april begint op NPO 3 om 21.55 uur de zesdelige serie True Selfie (BNNVARA). Acht jongeren met psychische problemen filmen hun eigen leven en delen met de kijker kwetsbare momenten. Ze hebben het lef om een kant van zichzelf te tonen die jongeren meestal angstvallig verborgen houden. Een keer per week komen ze bij elkaar om onder leiding van een psycholoog met elkaar in gesprek te gaan.

5090 TrueSelfie

In Noorwegen was dit concept al een groot succes. De deelnemers maakten in korte tijd enorme stappen. Door hun problemen te delen beseften ze dat ze niet alleen zijn. Zo ontstond er een hechte groepsdynamiek. Zij werden een inspiratie voor andere jongeren en lieten zien dat open zijn over je problemen een belangrijke stap is naar een betere toekomst.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten