Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Amazon-serie Lord of the Rings komt er

Begin november waren de onderhandelingen nog in volle gang, nu zijn ze eruit: Amazon gaat een serie maken gebaseerd op de boeken Lord of the Rings.

Op 7 november berichtte MijnSerie al dat Amazon bezig was met de aankoop van de rechten van Lord of the Rings. Amazon heeft het nieuws officieel bevestigd: er komt een Lord of the Rings-serie, van meerdere seizoenen.

Volgens ingewijden heeft Amazon Prime Video het lieve sommetje van 250 miljoen dollar betaald voor de wereldwijde rechten. Naast de rechten komt daar nog ongeveer 100 á 150 miljoen per seizoen bij voor de productie per seizoen. HBO, te vergelijking, heeft 90 miljoen dollar uitgegeven voor het allerlaatste achtste seizoen van Game of Thrones.

De nieuwe televisieserie Lord of the Rings zal zich in Midden-Aarde afspelen, nog voor de gebeurtenissen uit The Fellowship of the Ring (boek één). Er zijn namelijk verschillende ideeën bij Amazon om nog nooit verfilmde verhalen van J.R.R. Tolkien in een televisieserie te verwerken. Bij deze recorddeal zitten niet alleen de wereldwijde serierechten, maar ook mogelijke spin-offs.

Met deze aankoop wil Amazon de strijd aangaan met HBO (Game of Thrones), Netflix (House of Cards (2013) en Disney (Star Wars), dat binnenkort start met een eigen video-on-demand dienst. De naamsbekendheid van bovengenoemde series is enorm en met Lord of the Rings is die naamsbekendheid er al, mede dankzij de trilogie filmreeks van Peter Jackson. De nieuwe series hebben nog geen casting- en crewlijst en verdere details zijn nog niet vrijgegeven. MijnSerie houdt je op de hoogte.

Zet jij Lord of the Rings op je te-kijken-lijst?


Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_E71
14 nov 2017 21:50 -
Zeker wel!
Reageer
avatar_ThomasNL92
15 nov 2017 00:17 -
Dit kan goed uitpakken maar ook heel erg verkeerd. ben benieuwd.
Reageer
avatar_E71
16 nov 2017 11:01 -
De lat (in de vorm van GoT) ligt in ieder geval hoog.
Reageer
avatar_Velopedist
17 nov 2017 09:34 -
Ben zeer benieuwd wat ze bedenken voor het eerste deel, we gaan het zien.
Reageer

Laatste nieuws

The Dark Crystal: Age of Resistance is door Netflix gecanceld. Er zal geen tweede seizoen van de Amerikaanse fantasieserie verschijnen bij de streamingdienst.
Gisteren, 13:00
2
De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
maandag, 13:00
DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.
maandag, 12:00
2
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
maandag, 11:00
De 72ste jaarlijkse uitreiking van de Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september 2020 uitgereikt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werd een hybride virtuele ceremonie genoemd gepresenteerd door Jimmy Kimmel.
maandag, 10:00
3
Ook in de week van 14 – 20 september 2020 hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38.
maandag, 09:00