Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Trilogie van Simone van der Vlugt wordt televisieserie

De trilogie van schrijfster Simone van der Vlugt wordt driedelige serie 'Lois' bij de AVROTROS.

Simone van der Vlugt schreef in 2012 Aan niemand vertellen, in 2013 kwam de schrijfster met Morgen ben ik weer thuis en in 2014 werd het derde deel van de trilogie uitgebracht onder de titel Vraag niet waarom. Deze boekenreeks vormt nu de basis van een driedelige serie, waarbij elk deel van het boek een aflevering wordt.

De serie zal hoofdzakelijk worden gefilmd in Alkmaar, waar rechercheur Lois Elzinga haar thuisbasis heeft. Endemol Shine Nederland gaat Lois maken voor AVROTROS. Elke aflevering duurt 90 minuten en volgens de makers is dat uniek in Nederland. Hoewel het in het buitenland (denk aan Sherlock) een redelijk vaak gebruikte format is, met grote successen.

Lois is niet het eerste boek van Simone van de Vlugt dat verfilmd wordt. De Reünie werd geschreven in 2004 en in 2015 was deze in de bioscopen te zien. Het is wel het eerste van Van der Vlugt waarvan een serie wordt gemaakt. De serie Lois wordt geregisseerd door Lourens Blok (Vechtershart) en geschreven worden door Thomas van der Ree (Smeris). Wie de hoofdrollen spelen, is nog niet bekend. Lois zal in het najaar van 2018 te zien zijn op NPO 1.

Ken jij de boeken van Van der Vlugt? Ga je kijken naar de driedelige serie in 2018?


Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Mo_Oever
14 nov 2017 19:23 -
Boeken zijn spannend, ben dan ook heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken in driedelige serie ;)
Reageer

Laatste nieuws

The Dark Crystal: Age of Resistance is door Netflix gecanceld. Er zal geen tweede seizoen van de Amerikaanse fantasieserie verschijnen bij de streamingdienst.
Gisteren, 13:00
2
De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
maandag, 13:00
DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.
maandag, 12:00
2
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
maandag, 11:00
De 72ste jaarlijkse uitreiking van de Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september 2020 uitgereikt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werd een hybride virtuele ceremonie genoemd gepresenteerd door Jimmy Kimmel.
maandag, 10:00
3
Ook in de week van 14 – 20 september 2020 hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38.
maandag, 09:00