Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Trilogie van Simone van der Vlugt wordt televisieserie

Trilogie van Simone van der Vlugt wordt televisieserie

De trilogie van schrijfster Simone van der Vlugt wordt driedelige serie 'Lois' bij de AVROTROS.

Simone van der Vlugt schreef in 2012 Aan niemand vertellen, in 2013 kwam de schrijfster met Morgen ben ik weer thuis en in 2014 werd het derde deel van de trilogie uitgebracht onder de titel Vraag niet waarom. Deze boekenreeks vormt nu de basis van een driedelige serie, waarbij elk deel van het boek een aflevering wordt.

De serie zal hoofdzakelijk worden gefilmd in Alkmaar, waar rechercheur Lois Elzinga haar thuisbasis heeft. Endemol Shine Nederland gaat Lois maken voor AVROTROS. Elke aflevering duurt 90 minuten en volgens de makers is dat uniek in Nederland. Hoewel het in het buitenland (denk aan Sherlock) een redelijk vaak gebruikte format is, met grote successen.

Lois is niet het eerste boek van Simone van de Vlugt dat verfilmd wordt. De Reünie werd geschreven in 2004 en in 2015 was deze in de bioscopen te zien. Het is wel het eerste van Van der Vlugt waarvan een serie wordt gemaakt. De serie Lois wordt geregisseerd door Lourens Blok (Vechtershart) en geschreven worden door Thomas van der Ree (Smeris). Wie de hoofdrollen spelen, is nog niet bekend. Lois zal in het najaar van 2018 te zien zijn op NPO 1.

Ken jij de boeken van Van der Vlugt? Ga je kijken naar de driedelige serie in 2018?


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Mo_Oever
Mo_Oever 14 november 2017, 19:23
Boeken zijn spannend, ben dan ook heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken in driedelige serie ;)
Log in om een reactie achter te laten