Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

BBC One en HBO maken samen Shibden Hall

BBC One en HBO hebben aangekondigd dat ze samen een nieuwe dramaserie gaan maken van schrijfster Sally Wainwright.

BBC One en HBO hebben een dramaserie besteld, Shibden Hall, een gloednieuwe achtdelige serie, gecreëerd en geschreven door BAFTA winnaar Sally Wainwright (Last Tango in Halifax). De nieuwe dramaserie, waarvan de opnames volgend jaar in Yorkshire van start gaan, is gesitueerd in West Yorkshire in 1832. Het epische verhaal gaat over een opmerkelijke landeigenaar Anne Lister, die na jaren van exotische reizen en klimmen op de sociale ladder terugkeert naar haar vervallen voorouderlijk huis, Shibden Hall in Halifax.

Elk verhaal van Anne is een historisch feit, opgeschreven in haar dagboek van 4 miljoen woorden die de meest intieme details van haar leven beschrijven. Het was eens in een geheime code opgeschreven maar die code is nu gebroken.

Sally Wainwright (bedenker, schrijfster en regisseur) vertelt: “Anne Lister is een geschenk voor een toneelschrijver. Ze is één van de meest uitbundige, spannende en briljantste vrouwen in de Britse geschiedenis, en ik kan niet wachten om haar te vereren. Landeigenaar, industrieel, reiziger, bergbeklimmer, geleerde, bijna hersenchirurg en productief dagboekschrijver. Na jaren van reizen keert Anne terug naar haar voorouderlijk huis, vastbesloten om die in zijn oude glorie te herstellen en vastbesloten om met Ann Walker te trouwen.”

Shibden Hall is een opdracht van Charlotte Moore, directeur bij BBC Content en Pierce Wenger, controleur BBC Drama Commissioning. De achtdelige, 60 minuten durende serie zal worden geregisseerd door Sally Wainwright. Uitvoerend producenten zijn Sally Wainwright, Faith Penhale voor Lookout Point en Piers Wenger voor BBC One.

Is Shibden Hall een serie die jij zou gaan volgen?


Sally Wainwright

foto YouTube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

sarlottje
sarlottje 9 maart 2017, 13:14
Nee, ik houd niet van series die zich afspelen in het verleden.
Log in om een reactie achter te laten