Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Dreesman, serie over de opkomst en ondergang van V&D

Hoewel Vroom & Dreesman (V&D) al enige tijd uit het straatbeeld is verdwenen, zullen vele mensen de warenhuisketen nog wel herinneren. Om die herinnering levendig te houden gaat het productiehuis Pupkin Film werken aan een miniserie over het oer-Hollandse warenhuis.

De serie gaat Dreesman heten en is gebaseerd op het boek van Philippe Hondelink en Richard Otto, Vroom & Dreesman: Opkomst en Ondergang van het Warenhuis. De hoofdpersoon is Anton Dreesman, die van het concern Vendex een wereldwijd succes maakte. Maar niet alleen Dreesman wordt gevolgd.

Otto vertelt in het AD: “In een andere verhaallijn volgen we ook de mensen op de werkvloer van het warenhuis zoals we die uit het verleden kennen,” Otto vertelt verder: “Eind jaren ’80 al kwam de klad in het bedrijf. Dreesman kreeg een hersenbloeding en een conflict met zijn beoogde opvolger Arie van der Swan. Het werd een soort koningsdrama. Dit is echt een imponerend stuk geschiedenis. Een die volgens mij belangrijker is dan die van bijvoorbeeld Albert Heijn.”

Anton Dreesman overleed in 2000 en maakte de ondergang van zijn levenswerk niet meer mee. Op dit moment wordt er gesproken met diverse omroepen over dit project van Pupkin Film, die al eerder verantwoordelijk waren voor series als Smeris, Bellicher, Riphagen en Van God los.

Zou jij deze miniserie Dreesman gaan kijken?


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten