Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Dreesman, serie over de opkomst en ondergang van V&D

Hoewel Vroom & Dreesman (V&D) al enige tijd uit het straatbeeld is verdwenen, zullen vele mensen de warenhuisketen nog wel herinneren. Om die herinnering levendig te houden gaat het productiehuis Pupkin Film werken aan een miniserie over het oer-Hollandse warenhuis.

De serie gaat Dreesman heten en is gebaseerd op het boek van Philippe Hondelink en Richard Otto, Vroom & Dreesman: Opkomst en Ondergang van het Warenhuis. De hoofdpersoon is Anton Dreesman, die van het concern Vendex een wereldwijd succes maakte. Maar niet alleen Dreesman wordt gevolgd.

Otto vertelt in het AD: “In een andere verhaallijn volgen we ook de mensen op de werkvloer van het warenhuis zoals we die uit het verleden kennen,” Otto vertelt verder: “Eind jaren ’80 al kwam de klad in het bedrijf. Dreesman kreeg een hersenbloeding en een conflict met zijn beoogde opvolger Arie van der Swan. Het werd een soort koningsdrama. Dit is echt een imponerend stuk geschiedenis. Een die volgens mij belangrijker is dan die van bijvoorbeeld Albert Heijn.”

Anton Dreesman overleed in 2000 en maakte de ondergang van zijn levenswerk niet meer mee. Op dit moment wordt er gesproken met diverse omroepen over dit project van Pupkin Film, die al eerder verantwoordelijk waren voor series als Smeris, Bellicher, Riphagen en Van God los.

Zou jij deze miniserie Dreesman gaan kijken?


Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

The Dark Crystal: Age of Resistance is door Netflix gecanceld. Er zal geen tweede seizoen van de Amerikaanse fantasieserie verschijnen bij de streamingdienst.
Gisteren, 13:00
2
De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
maandag, 13:00
DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.
maandag, 12:00
2
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
maandag, 11:00
De 72ste jaarlijkse uitreiking van de Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september 2020 uitgereikt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werd een hybride virtuele ceremonie genoemd gepresenteerd door Jimmy Kimmel.
maandag, 10:00
3
Ook in de week van 14 – 20 september 2020 hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38.
maandag, 09:00