Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

1,7 miljard dollar voor Europese series bij Netflix, dankzij Narcos

De Amerikaanse streamingdienst gaat 1,7 miljard dollar (1,66 miljard euro) steken in tientallen Europese producties, van Duitse krimi’s tot Italiaanse maffiaseries.

Netflix heeft ontdekt, dankzij het enorme succes van Narcos, dat taal geen barrière hoeft te zijn in het bereiken van kijkers wereldwijd. Er wordt door Netflix dus veel geld gestoken in onder andere een Spaanse dramaserie, een Duitse krimi en een Italiaanse maffiaserie.

Las Chicas del Cable, van schrijver Ramon Campos en producente Teresa Fernández-Valdes, is de eerste geheel Spaanstalige Netflix-serie. De serie, gemaakt in de stijl van Mad Men, gaat over Spaanse meisjes die in de jaren twintig van de vorige eeuw aan het werk gaan bij een telefoonbedrijf en daarmee aan het begin staan van de emancipatiebeweging.De tv-noir Dark is de eerste Duitstalige Netflix-serie. Bedacht door regisseur Baran bo Odar en schrijver/actrice Jantje Friese (bekend van de film Das letzte Schweigen). De opnames vinden nu in Duitsland plaats. Dark gaat over een vermist jongetje en vier Duitse gezinnen die, in hun zoektocht naar de jongen, met elkaar in contact komen.Suburra is een Italiaanse maffiaserie geregisseerd door Michele Placido, dat zich afspeelt in een badplaats in de buurt van Rome, waar een machtige familie, politici en politie elkaar het leven zuur maken. Wanneer deze serie op Netflix komt, is nog niet bekend.

Ook gaat Netflix investeren door samen te werken met onder andere de BBC in Troy: Fall Of A City, een tv-serie over de Trojaanse oorlog, Black Earth Rising, een thriller door Hugo Blick (The Honourable Woman) en The Spy, een project van Canal+ geschreven door Gideon Raff (Homeland) over de spion Eli Cohen die undercover werkte in Syrië in de jaren zestig.

Zou jij deze Europeese producties van Netflix op je te-kijken-lijst zetten?


Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

The Dark Crystal: Age of Resistance is door Netflix gecanceld. Er zal geen tweede seizoen van de Amerikaanse fantasieserie verschijnen bij de streamingdienst.
Gisteren, 13:00
2
De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
maandag, 13:00
DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.
maandag, 12:00
2
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
maandag, 11:00
De 72ste jaarlijkse uitreiking van de Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september 2020 uitgereikt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werd een hybride virtuele ceremonie genoemd gepresenteerd door Jimmy Kimmel.
maandag, 10:00
3
Ook in de week van 14 – 20 september 2020 hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38.
maandag, 09:00