Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

1,7 miljard dollar voor Europese series bij Netflix, dankzij Narcos

De Amerikaanse streamingdienst gaat 1,7 miljard dollar (1,66 miljard euro) steken in tientallen Europese producties, van Duitse krimi’s tot Italiaanse maffiaseries.

Netflix heeft ontdekt, dankzij het enorme succes van Narcos, dat taal geen barrière hoeft te zijn in het bereiken van kijkers wereldwijd. Er wordt door Netflix dus veel geld gestoken in onder andere een Spaanse dramaserie, een Duitse krimi en een Italiaanse maffiaserie.

Las Chicas del Cable, van schrijver Ramon Campos en producente Teresa Fernández-Valdes, is de eerste geheel Spaanstalige Netflix-serie. De serie, gemaakt in de stijl van Mad Men, gaat over Spaanse meisjes die in de jaren twintig van de vorige eeuw aan het werk gaan bij een telefoonbedrijf en daarmee aan het begin staan van de emancipatiebeweging.

Video on youtube


De tv-noir Dark is de eerste Duitstalige Netflix-serie. Bedacht door regisseur Baran bo Odar en schrijver/actrice Jantje Friese (bekend van de film Das letzte Schweigen). De opnames vinden nu in Duitsland plaats. Dark gaat over een vermist jongetje en vier Duitse gezinnen die, in hun zoektocht naar de jongen, met elkaar in contact komen.

Video on youtube


Suburra is een Italiaanse maffiaserie geregisseerd door Michele Placido, dat zich afspeelt in een badplaats in de buurt van Rome, waar een machtige familie, politici en politie elkaar het leven zuur maken. Wanneer deze serie op Netflix komt, is nog niet bekend.

Ook gaat Netflix investeren door samen te werken met onder andere de BBC in Troy: Fall Of A City, een tv-serie over de Trojaanse oorlog, Black Earth Rising, een thriller door Hugo Blick (The Honourable Woman) en The Spy, een project van Canal+ geschreven door Gideon Raff (Homeland) over de spion Eli Cohen die undercover werkte in Syrië in de jaren zestig.

Zou jij deze Europeese producties van Netflix op je te-kijken-lijst zetten?


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten