Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuwe ziekenhuis serie bij RTL 4

Nieuwe ziekenhuis serie bij RTL 4

RTL 4 komt in het najaar met de nieuwe Nederlandse ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum.
De regie is in handen van Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman en de hoofdrol is voor Moordvrouw-ster Renée Soutendijk.

In de tiendelige serie worden de dramatische gebeurtenissen rond directeur Cleo, de medische staf en patiënten en hun onderlinge relaties gevolgd. Zowel binnen het ziekenhuis als in hun privéleven daarbuiten. Cleo de Waard is de nieuw aangestelde CEO en heeft één belangrijke taak meegekregen van de Raad van Bestuur: bezuinigen. Ze stuit daarbij echter op behoorlijk wat weerstand van de specialisten. Beetje bij beetje komt Cleo er achter dat de Raad van Bestuur een dubbele agenda heeft en geen enkel oog heeft voor de patiënten.

Cleo krijgt echter steeds meer hart voor de zorg en heeft daardoor moeite met de strenge bezuinigingsmaatregelen. Lukt het Cleo om het ziekenhuis én haar eigen leven op de rails te houden, terwijl ze van alle kanten op obstakels stuit, of kost het haar uiteindelijk de kop?

De verhaallijnen van Centraal Medisch Centrum zijn gebaseerd op realistische medische thema’s die worden ondersteund door zeven gezondheidsfondsen; de Nierstichting, Alzheimer Nederland, de Hartstichting, het Fonds Psychische Gezondheid, de Hoorstichting, het Longfonds en de Maag Lever Darm Stichting.

In de serie wordt dit doorvertaald middels verschillende medische cases. Zo krijgt een van de specialisten uit de ziekenhuisserie al op jonge leeftijd Alzheimer en lijdt een jonge patiënt aan een chronische depressie.

Renee Soutendijk
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

anonymous
anonymous 3 mei 2016, 15:00
Ik kijk nooit naar ziekenhuisseries.
biertje99
biertje99 3 mei 2016, 18:44
ik ook niet
ArtSeries
ArtSeries 3 mei 2016, 19:08
Vet cool eindelijk weer eens een Nederlandse medical serie.
RLS90
RLS90 4 mei 2016, 05:26
Door de casting is dat voor mij reden om niet te kijken. Wat een verschrikkelijke actrice.
ThomasNL92
ThomasNL92 4 mei 2016, 16:38
Een ander Nederlandse ziekenhuisdrama? Wat verrassend en uniek zeg!?...... Originaliteit en kwaliteit is ver te zoeken op de Nederlandse markt.
anonymous
anonymous 4 mei 2016, 16:59
Door de medewerking van die fondsen lijkt het me vooral een hele lange promofilm te worden voor die fondsen.
alexanderleveld
alexanderleveld 6 mei 2016, 04:34
Naast het feit dat dit een verre van originele/creative serie gaat worden, vraag ik mij altijd waarom altijd Will Koopman wordt ingezet. Waarom niet een keer ander nieuw, fris talent. Ik vind dat zo jammer, want er zijn vele jonge makers die veel interessantere en creative series kunnen bedenken.
Log in om een reactie achter te laten