Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Netflix komt met nieuwe originele series

Netflix blijft niet alleen het aantal landen uitbreiden maar ook het aantal originele series wordt steeds groter. En dat niet alleen, het bedrag dat ze aan een dergelijk originele serie besteden wordt steeds meer.

Aziz Ansari, die we kennen als Tom Haverford uit de NBC komedie Parks and Recreation, gaat een nieuwe sitcom maken voor Netflix. Ansari gaat niet alleen de hoofdrol spelen in deze sitcom, hij heeft het ook mede bedacht en gaat ook mede produceren. Er zullen 10 afleveringen komen van elk een half uur. Er is nog niets bekend gemaakt over de titel of wanneer de serie zal worden uitgezonden. De serie wordt opgenomen in New York en ook Jon Benjamin (Bob’s Burgers), Lena Waithe (The Real World), Eric Wareheim (Tim and Eric’s Bedtime Stories), Noël Wells (Saturday Night Live) en Kelvin Yu (Popular) zullen een rol spelen in de nieuwe sitcom.

The Crown is de serie van ruim 126 miljoen, de duurste serie ooit gemaakt. Tenminste, als de geruchten kloppen. Het eerste seizoen van The Crown staat gepland voor 2016 en heeft 10 afleveringen. In deze 10 afleveringen krijgen we een kijkje in het leven van de nog jonge prinses, ze is dan 25 jaar, die later Koningin Elizabeth II gaat worden. The Crown is gebaseerd op het bekroonde West End toneelstuk The Audience. Peter Morgan, schrijver van The Crown, vindt het fantastisch dat hij aan deze serie mag meewerken. Hij vertelde: “The Crown gaat niet alleen over de Koninklijke familie maar ook over een rijk in verval, een wereld vol wanorde en de intrede van een nieuw tijdperk. Ik ben meer dan blij om herenigd te worden met collega’s uit de film-, theater- en televisiewereld voor dit project en ik ben verheugd om voor het eerst met Netflix te werken.”

En in augustus komt Netflix met een Netflix Original voetbalserie. Exact op de dag dat in Nederland de voetbalcompetitie weer gaat beginnen (7 augustus) begint bij Netflix de serie Club de Cuervos. De serie is Spaanstalig en opgenomen in Mexico. Club de Cuervos gaat over twee kinderen die vechten om de erfenis van de gelijknamige voetbalclub uit het dorp Nuevo Toledo, nadat hun vader is overleden. De kinderen hebben beide een andere moeder, ze zijn dus half zus en half broer. De broer Chava wordt gespeeld door Luis Gerardo Mendéz, de zus Isabel zal worden vertolkt door Mariana Treviño. Hier onder zie je de eerste beelden van de nieuwe serie:
Video on youtube


Netflix heeft wereldwijd 60 miljoen kijkers die maar liefst 10 miljard uur per maand besteden aan het kijken naar de streamingdienst. Van die 60 miljoen kijkers doet 61% aan binge-watchen. Netflix is op dit moment te zien in de USA, Canada, Mexico, de Caraïbische eilanden, Brazilië, Argentinië, Colombia, UK, Ierland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk. In de herfst komen daar Italië, Spanje en Portugal bij. In Nederland heeft Netflix ongeveer 700.000 kijkers (september 2014), dit cijfer is een schatting, want Netflix laat er niets over los.

Welke van deze drie series ga jij zeker kijken?

Aziz Ansari
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Nelis076
Nelis076 9 juni 2015, 12:20
Ik denk dat ik The Crown wel ga proberen, de rest klinkt mij niet zo interessant.
anonymous
anonymous 9 juni 2015, 14:43
The Crown misschien. De andere twee lijken me niks.
anonymous
anonymous 10 juni 2015, 11:47
The crown duurste serie ooit? dacht het niet zowel band of brothers als the pacific heeft wat meer gekost waarbij the pacific zelfs de 200miljoen dollar aantikte.
nohado
nohado 15 juni 2015, 16:37
Misschien wel die spaanse om het spaans.
Log in om een reactie achter te laten