Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuwe medische realityserie bij de EO

Nieuwe medische realityserie bij de EO

De EO maakt een medische serie gebaseerd op de BBC serie Keeping Britain Alive. In Nederland zal de serie Zij Houden Nederland in Leven gaan heten. Zeventig camera’s gaan verschillende zorginstelling voor 24 uur volgen. De EO stelt: "Niet eerder werd op een dergelijk grote schaal het werk van zorgpersoneel en patiënten gevolgd".

''Ruim 1,8 miljoen landgenoten hebben dagelijks met de gezondheidszorg te maken, professioneel of als patiënt. Daarom vinden we het als EO belangrijk een intensieve kijk te geven in deze wereld, waar dagelijks ingrijpende gebeurtenissen en beslissingen plaatsvinden'', zegt Peter Beker, manager televisie bij de EO.

Er zullen complexe keuzes worden gemaakt, beloofd de EO, tijdens geboortes en operaties. Er worden opnamen gemaakt in ziekenhuizen maar ook in de ouderenzorg en huisartsenpraktijken. Tevens wordt ook de geestelijke gezondheidszorg en trauma zorg in beeld gebracht. "Ik verwacht dat dit unieke beeld van de praktijk ons inzicht vergroot in de werking van de gezondheidszorg in Nederland", zegt Marcel Peek, netmanager van Nederland 1.

De vijfdelige serie Zij Houden Nederland in Leven zal vanaf september 2014 te zien zijn op Nederland 1 bij de EO.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten