Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Dramaserie over de toeslagenaffaire dit najaar te zien bij BNNVARA

Dramaserie over de toeslagenaffaire dit najaar te zien bij BNNVARA

BNNVARA komt binnenkort met de driedelige dramaserie De Toeslagenaffaire, geregisseerd door Joram Lürsen.
Drie jaar geleden werd door BNNVARA aangekondigd dat er een televisieserie over de toeslagenaffaire in de maak was en nu is eindelijk bekendgemaakt wanneer deze te zien is. We moeten er nog wel een paar maanden geduld voor hebben.

Netwerken

Begin 2021 trad kabinet-Rutte III af door de inmiddels beruchte toeslagenaffaire. Hierbij werden tienduizenden ouders onterecht verdacht van fraude waardoor zij hun kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen. Verschillende van deze gedupeerden kwamen daardoor zelfs in de schulden terecht.

Veel creatieve geesten vonden dit genoeg voer voor een film - die in september in de bioscopen te zien is - en dus ook voor een televisieserie.

De cast en de precieze inhoud van de serie worden binnenkort door BNNVARA bekendgemaakt, maar er is al wel duidelijk in welke periode we de reeks kunnen verwachten. De Toeslagenaffaire is in het najaar te zien bij NPO 1.

De regisseur van het project is Joram Lürsen, die eerder onder meer de film Bankier van het verzet en de serie Dag & Nacht maakte.

De Toeslagenaffaire gaat eind september in première op het Nederlands Film Festival (NFF). Het is nog niet exact bekend wanneer de driedelige serie wordt uitgezonden op televisie.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

BlackBiker
di 9 juli, 18:07
"Verschillende van deze gedupeerden kwamen daardoor zelfs in de schulden terecht.". De gevolgen waren voor sommigen nog wel wat erger dan dit. Maar ondanks dat het natuurlijk een grof schandaal is wat hier allemaal is gebeurd en gedaan door ambtenaren, is dit toch niet het soort televisie waar ik persoonlijk op zit te wachten. Maar er zal zeker een doelgroep voor zijn.
3
JanWillemK
wo 10 juli, 10:20
Het lijkt mij dat zo'n serie ook zal voelen als een klap in het gezicht van de gedupeerden. BNNVARA zal het vast professioneel aanpakken maar die hele toeslagenaffaire speelt nog steeds waarbij de normale mens enorme schulden hebben gekregen en in sommige gevallen zelfs ten onrechte onder andere hun kind(eren) hebben moeten afstaan. Het kan zelfs nog jaren duren voordat de gedupeerden hun geld terug zullen krijgen.

Maak er dan een uitgebreide docuserie van waar je de betrokken mensen interviewt en het falen van onze politiek en ambtenaren onder het vergrootglas legt.
En dan ook nog even lekker deze serie maken van onze belastingcenten.. Nee, ik denk niet dat hier iemand op zit te wachten.
3
Log in om een reactie achter te laten