Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Christina Ricci en Hamish Linklater gecast in misdaadserie Chop Shop

Christina Ricci en Hamish Linklater gecast in misdaadserie Chop Shop

Hier is een spannende serie die de aandacht van netwerken zou moeten trekken.
Christina Ricci (foto onder, links), onlangs genomineerd voor een Golden Globe voor Yellowjackets, en Midnight Mass-acteur Hamish Linklater (foto onder, rechts) gaan de waargebeurde misdaadserie Chop Shop leiden, die zich afspeelt in de begrafenisbranche in de San Fernando Valley van de jaren '80.

15549 Christina Ricci en Hamish Linklater

De serie is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Kathy Braidhill en vertelt het ijzingwekkende en verdraaide verhaal van het Lamb Funeral Home in Los Angeles in de jaren '80. Wanneer David Sconce - de machiavellistische telg van een Bijbelcollege football coach en een kerkorganist - de teugels van het familiebedrijf overneemt, begint de ogenschijnlijk All-American familie aan een verbijsterende afdaling van heiligen naar zondaars.

Wanhopig om hun begrafenisonderneming overeind te houden, ontwerpt Sconce een sinistere nieuwe bedrijfsstrategie, vol met het oogsten van menselijke lichamen en massacrematie. Het script zal een schrijnend portret schetsen van overmoed tegenover de neon hebzucht van het tijdperk, waar onverzadigbare ambitie een voormalige football held verandert in een sociopaat uit SoCal.

Linklater speelt David Sconce en Ricci speelt een journalist die geïnspireerd is door Braidhill. Andy Bellin schrijft.

Producenten zijn Ricci, Laura Rister en Untitled Entertainment met het team dat momenteel potentiële regisseurs en showrunners onderzoekt om het pakket af te ronden.

Wednesday-actrice Ricci is momenteel in productie voor het derde seizoen van Showtime's hitserie Yellowjackets, waarvoor ze Emmy en Golden Globe nominaties heeft ontvangen. Linklater is in productie voor het tweede seizoen van The Boys spin-off Gen V van Amazon en is te zien als Abraham Lincoln in Manhunt (2024) van Apple TV +.

Bellin is vooral bekend van de films Lovelace, met Amanda Seyfried en Peter Sarsgaard in de hoofdrollen, en Trust met Clive Owen en Catherine Keener. Andere actieve projecten zijn The Baccarat Machine bij SK Global met Awkwafina in de hoofdrol, Think Aaron bij HBO Films en een thriller zonder titel met Jared Leto bij h.wood Media.

Producenten Laura Rister en Michael Rosenberg van Untitled zeiden over het project: "Toen we Braidhills boek Chop Shop lazen, waren we gefascineerd door dit schokkende verhaal over Los Angeles, dat echt vreemder is dan fictie. Christina en Hamish voelen zich van nature aangetrokken tot complex, moedig materiaal en rollen. We voelen ons zo gelukkig dat we hun gecombineerde magie in één serie kunnen vangen. We kijken er ook naar uit om weer samen te werken met Andy Bellin, die een diepe nieuwsgierigheid deelt voor ingewikkelde menselijke verhalen."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten