Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Lionsgate breidt film-franchises John Wick en Twilight uit met televisieseries

Lionsgate breidt film-franchises John Wick en Twilight uit met televisieseries

Lionsgate breidt twee van zijn grootste film-franchises, John Wick en Twilight, uit met nieuwe televisieseries.
Vicevoorzitter Michael Burns van het bedrijf deelde informatie over de twee projecten tijdens een Q&A op de Morgan Stanley mediaconferentie.

"We gaan naar buiten met de Twilight-serie, een animatieserie, ik denk dat daar veel interesse voor zal zijn," zei hij, en over John Wick voegde hij eraan toe: "Ik denk dat we een van onze grote actie-franchises met Keanu Reeves in de hoofdrol nemen, ik denk dat het een televisieserie wordt."

14944 Lionsgate

Dit is dezelfde Twilight-serie waarvan vorig jaar april het nieuws uitlekte dat het in ontwikkeling was bij Lionsgate. Volgens bronnen was het project vanaf het begin bedoeld als animatieserie.

De nieuwe John Wick-serie komt na prequelserie The Continental, die bestond uit drie films van anderhalf uur.

"We hebben uiteindelijk een zeer relatief korte termijn deal gesloten met Peacock en Amazon," zei Burns over het driedelige evenement, dat in oktober debuteerde als Peacock's top originele lancering van 2023.

De Twilight-films gebaseerd op de boeken van Stephanie Meyer, die in 2012 eindigden met Breaking Dawn: Part 2, brachten wereldwijd meer dan 3,4 miljard dollar op en lanceerden de carrières van de hoofdrolspelers Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner.

De vier John Wick-films tot nu toe, met Reeves als hoofdrolspeler, hebben wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opgebracht.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
8 maart 2024, 17:48
Een animatie serie.. Dan valt er gelijk al een groot gedeelte af van je kijkerspubliek. Ik denk dat dit een slechte zet zal zijn.
Als ze dit zouden hebben uitgebracht in de gloriejaren van The CW dan had ik ze een grote kans gegeven op succes.

En wederom een John Wick serie. Die zal ongetwijfeld kijkers trekken maar niets zal de films doen overtreffen.
4
Log in om een reactie achter te laten