Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Amazon MGM heeft Naked by the Window in ontwikkeling met Ugly Betty's America Ferrera

Amazon MGM heeft Naked by the Window in ontwikkeling met Ugly Betty's America Ferrera

America Ferrera, Oscargenomineerde voor Barbie, is aangesteld als uitvoerend producent en hoofdrolspeelster in Naked by the Window.
De serie is een bewerking van het boek van Robert Katz, dat na een biedingsstrijd bij Amazon MGM Studios is beland voor ontwikkeling.

Het boek werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1990 en vertelt het waargebeurde verhaal van de baanbrekende Cubaanse kunstenares Ana Mendieta, haar formidabele impact op de New Yorkse kunstscène en het controversiële proces tegen haar echtgenoot, beeldhouwer Carl Andre, voor haar plotselinge en tragische dood.

14915 America Ferrera

Mendieta wordt gezien als een van de meest invloedrijke Cubaans-Amerikaanse kunstenaars van na de Tweede Wereldoorlog en wordt geroemd om haar baanbrekende werk op het gebied van performancekunst, beeldhouwkunst en land art. Ze staat bekend om haar werk waarin ze thema's als identiteit, feminisme en de relatie tussen het menselijk lichaam en de aarde onderzoekt.

Mendieta stierf in 1985 toen ze van Andre's appartement op de 34e verdieping viel. Ze was 36.

Ferrera won Emmy's, Golden Globe's en SAG Awards en beleeft momenteel een hoogtepunt in haar carrière, na een Oscarnominatie voor haar rol als Gloria in Warner Bros' culturele fenomeen Barbie. Ze werd bekend door haar hoofdrol als Betty Suerez in de ABC-dramady Ugly Betty van 2006 tot 2010. Ook had Ferrera een vaste rol in de NBC-comedyserie Superstore.

Charise Castro Smith zal de serie schrijven en uitvoeren. Plan B is ook aan boord voor de uitvoerende productie.

Smith is vooral bekend van het meeschrijven en meeregisseren van Disney's Oscarwinnende animatiefilm Encanto. Ze heeft ook deel uitgemaakt van de schrijf- en productieteams van series als Sweetbitter, The Haunting of Hill House en The Exorcist, en daarvoor schreef ze aan Devious Maids.

Plan B, onder leiding van Brad Pitt, Dede Gardner en Jeremy Kleiner, draait momenteel in de bioscoop met het Paramount-musicaldrama Bob Marley: One Love. Het bedrijf produceert ook de Netflix-sciencefictionserie 3 Body Problem van David Benioff & D.B. Weiss en Alexander Woo, die op donderdag 21 maart op het platform verschijnt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten