Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gelimiteerde serie The Patriot Way over ex-American footballer Tom Brady in ontwikkeling

Gelimiteerde serie The Patriot Way over ex-American footballer Tom Brady in ontwikkeling

NFL-legende Tom Brady is voorgoed met pensioen, daar gaan we allemaal van uit, en nu gaat een Oscar-genomineerd scenarioschrijversduo zich buigen over zijn nalatenschap.
Paul Tamasy en Eric Johnson, die The Fighter schreven - een film over een minder bekende atleet uit Boston - werken aan The Patriot Way, een scriptserie in ontwikkeling over de GOAT quarterback en zijn dominante New England Patriots teams. Het tweetal bewerkt Casey Sherman en Dave Wedge's bestseller 12: The Inside Story of Tom Brady's Fight for Redemption uit 2018.The Patriot Way vertelt Brady's onwaarschijnlijke opkomst van zesde ronde-keuze NFL tot zijn half dozijn Super Bowl overwinningen met de Patriots, de Aaron Hernandez, Spygate en Deflategate schandalen en Brady's strijd met hoofdcoach Bill Belichick.

Ellen Goldsmith-Vein van Gotham Group van The Maze Runner zal produceren.

"De New England Patriots hebben het professionele sportlandschap twintig jaar lang gedomineerd", aldus Tamasy en Johnson. "Onze serie neemt het publiek mee naar Gillette Stadium, beter bekend als Fort Foxboro, om een nieuw licht te werpen op de spannende, historische overwinningen, de schaduwzijde van succes en het opbouwen van een cultuur van winnen ten koste van alles."

The Patriot Way is de derde samenwerking tussen de scenarioschrijvers en auteurs Sherman en Wedge. Ze werkten samen aan de bewerking van Shermans boek The Finest Hours, dat in 2016 de Disney-film werd met Chris Pine in de hoofdrol, en Sherman en Wedge's Boston Strong, dat Tamasy en Johnson bewerkten tot Patriots Day uit 2016, met Mark Wahlberg in de hoofdrol en geregisseerd door Peter Berg.

"Als journalisten zaten we op de eerste rij voor al het ongelooflijke drama dat zich zowel voor als na het winnen van de eerste superbowl door de New England Patriots in 2001 heeft afgespeeld", voegen Sherman en Wedge eraan toe. "Het is een rijk, karaktergedreven verhaal dat waarschijnlijk niet gedupliceerd zal worden in ons leven."

Het filmteam zegt dat ze niet op zoek gaan naar beeldrechten om Brady of The Patriots af te beelden omdat de NFL grootheid en zijn voormalige collega's publieke figuren zijn: "Dit geeft ons de vrijheid om het verhaal zonder filter te vertellen," zeiden ze. Brady zelf is niet betrokken bij de serie.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

JanWillemK
JanWillemK wo 4 oktober, 10:07
"Het filmteam zegt dat ze niet op zoek gaan naar beeldrechten om Brady of The Patriots af te beelden omdat de NFL grootheid en zijn voormalige collega's publieke figuren zijn: "Dit geeft ons de vrijheid om het verhaal zonder filter te vertellen," zeiden ze. Brady zelf is niet betrokken bij de serie." Hoe kan je nou een goede serie maken zonder goed beeldmateriaal die er toe doet? Dan zal het aanbod kwa beelden erg minimaal zijn. Ik weet ook niet hoe blij hij hiermee moet zijn. Ik vraag me eigen ook af of dit uberhaupt mag zonder toestemming van Tom Brady zelf. Daarbij is het toch ook veel leuker om verhalen vanuit zijn mond te horen. De serie van Michael Jordan van Netflix (The Last Dance) was erg leuk, maar dan kwam omdat hij zelf de verhalen vertelde en mooie beelden getoond werden.
BlackBiker
BlackBiker do 5 oktober, 17:30
Ja, dat viel mij ook al op. Een serie over iemand zonder die persoon erbij te betrekken en zonder origineel beeldmateriaal. Of ze vinden dat ze dat wel gewoon kunnen gebruiken omdat het publieke figuren zijn. En dat in de States. Ben benieuwd naar de eerste rechtzaak :-) Maar goed, het gaat over American Football, dus ik ga dat sowieso niet kijken.
Log in om een reactie achter te laten