Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Eerste blik op MGM+ sciencefiction-thrillerserie Beacon 23

Eerste blik op MGM+ sciencefiction-thrillerserie Beacon 23

Beacon 23 heeft een nieuw thuis gevonden op MGM+. De psychologische sciencefiction-thrillerserie werd besteld door AMC Networks en Spectrum Originals voordat de laatste stopte.
Beacon 23, met Lena Headey (Game of Thrones) en Stephen James (Surface) in de hoofdrollen is gebaseerd op het boek van Hugh Howey. Marnie McPhail (The Way Home), Daniel Malik (The Expanse), Cyrus Faird (Reign (2013)), Sydney Ozerov-Meyer (Y: The Last Man), Hannah Melissa Scott (Mrs Wilson) en Tara Rosling (Star Trek: Discovery) spelen ook hoofdrollen in de serie, die zich afspeelt in de 23e eeuw en draait om twee mensen die samen vast komen te zitten in een afgelegen vuurtoren aan het einde van het universum.

Het seizoen zal acht afleveringen bevatten. Beacon 23 werd in augustus 2022 naar verluidt vernieuwd met een tweede seizoen.

14084 Beacon 23 foto 2

MGM+ onthulde meer over de aankomende serie in onderstaand persbericht:

"MGM+ kondigde vandaag aan dat het de mysterieuze sciencefiction-thriller en liefdesverhaal Beacon 23, gebaseerd op de bestseller van Hugh Howey, heeft opgenomen. De wereldwijde première van de serie, geproduceerd door Boat Rocker, staat gepland voor zondag 12 november op MGM+ met de eerste twee van acht afleveringen. Zak Penn (Alphas) creëerde de serie en produceerde samen met Glen Mazzara (The Walking Dead, The Shield).

Beacon 23 speelt zich af in de verste uithoeken van de Melkweg en volgt Aster (Lena Headey), een regeringsagente, en Halan (Stephan James), een stoïcijnse ex-militair, wiens lot in elkaar verstrikt raakt nadat ze samen vast komen te zitten in een van de vele Beacons die dienen als vuurtoren voor intergalactische reizigers. Elk baken wordt bestuurd door een hoogopgeleide mens en een gespecialiseerde kunstmatige intelligentie.

Aster vindt op mysterieuze wijze haar weg naar de eenzame bakenbewaarder Halan en er ontspint zich een spannende wilsstrijd. Halan begint zich af te vragen of Aster vriend of vijand is, omdat haar vermogen om haar agenda en motieven te verhullen haar een geduchte tegenstander kan maken.

"Beacon 23 is een serie in de beste traditie van tot nadenken stemmende genreverhalen," zegt Michael Wright, hoofd van MGM+. "Met de ongelooflijke visie van Zak Penn en Glen Mazzara, meeslepende optredens van Lena Headey en Stephan James en een opwindend wereldopbouwend ontwerp, is Beacon 23 essentieel kijkvoer voor fans van eersteklas sciencefictiondrama."

"We zijn verheugd om Beacon 23 naar MGM+ te brengen en kijkers kennis te laten maken met een wereld in de donkere uithoeken van de ruimte waar niets is wat het lijkt," aldus David Fortier en Ivan Schneeberg, co-uitvoerende voorzitter, Boat Rocker Media en co-voorzitter, Boat Rocker Studios. "Beacon 23 is een zeldzame psychologische thriller met rijke personages en aangrijpende verhaallijnen die je naar onverwachte plaatsen brengen. We zijn onze creatieve partners dankbaar voor het tot leven brengen van dit epische verhaal."

Zak Penn en Glen Mazzara zijn de uitvoerende producenten van Boat Rocker, naast David Fortier, Ivan Schneeberg, James Middleton, Nick Nantell, Tina Thor, Katie O'Connell, Elisa Ellis, Liz Varner, Ira Steven Behr, Daniel Percival, Joy Blake, Lena Headey en Stephan James.

Boat Rocker houdt toezicht op de wereldwijde distributie en licenties voor Beacon 23.

Hieronder kun je meer eerste foto's van Beacon 23 bekijken.

14084 Beacon 23 foto 1

14084 Beacon 23 foto 3

14084 Beacon 23 foto 4

14084 Beacon 23 foto 5

14084 Beacon 23 foto 6
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Futsudo
Futsudo 24 september 2023, 13:21
Beacon 23 is gebaseerd op het boek van Hugh Howey de auteur die vooral bekend is van de Silo-serie.(Aanrader)
Deze psychologische sciencefiction-thrillerserie gaan we zeker kijken.
Log in om een reactie achter te laten