Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
BBC bestelt dramaserie gebaseerd op roman What it Feels Like For a Girl

BBC bestelt dramaserie gebaseerd op roman What it Feels Like For a Girl

De BBC heeft opdracht gegeven voor een bewerking van de memoires van journalist en campagnevoerder Paris Lees.
What It Feels Like For a Girl, wat ook de naam van het boek is, wordt een achtdelige serie voor BBC Three en BBC iPlayer die wordt aangekondigd als een 'wilde, anarchistische draai aan een coming-of-age drama' geïnspireerd door Lees' (foto) verhaal.

13716 Paris Lees foto

Hier is de synopsis: "Het is een nieuw millennium - Madonna, Moloko en Basement Jaxx voeren de hitlijsten aan en er is een hele wereld om te verkennen. Maar tiener Byron zit vast in een klein arbeidersstadje dat niet meer hetzelfde is sinds de kolenmijn in de jaren tachtig sloot. Ziek van zijn moeder, ziek van zijn vader, ziek van in elkaar geslagen te worden voor 'praten als een mietje'. Ziek van iedereen die rond schuifelt als een levende dode, die maar doorzeurt over keukens waar ze te arm voor zijn en huwelijken waar ze te bang voor zijn om weg te gaan. Byron moet weg en het maakt hem niet uit hoe."

Het verhaal volgt Byron's ontsnapping naar de onderwereld van Nottingham en de ontdekking van de East Midlands' 'premier podium-dancer-cum-hellraiser' Lady Die, die Byron opneemt in haar familie van hilarische en chaotische herrieschoppers in de Britse clubscene van begin jaren 2000.

Lees bewerkt het verhaal en Chris Sweeney (The Tourist, Liar) neemt de regie op zich. Hera Pictures (Mary & George, Temple) produceert. Beiden zijn uitvoerend producent naast Liza Marshall en Ron O'Berst voor Hera Pictures, met Nawfal Faizullah voor de BBC.

De opnames beginnen volgend jaar.

Journalist en schrijver Lees is een van de meest prominente figuren van de LGBTQIA+ gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk, door i-D magazine omschreven als "de stem van een generatie". Ze noemde What If Feels Like For a Girl "een diep persoonlijk project".

"Ik ben opgewonden, hysterisch, verward en overdonderd door gelukzaligheid, maar bovenal heb ik er zoveel plezier in om dit universum tot leven te brengen in een visueel medium," voegde ze eraan toe. "Het is een oerschreeuw - vanuit de diepten van een woonwijk - tegen een wereld die liever zou hebben dat mensen die niet aan de norm voldoen niet zouden bestaan. Maar we bestaan wel en we gaan niet weg, we verontschuldigen ons niet en we houden niet op."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten