Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Nieuwe series door The CW aangekondigd voor 2024

Terwijl The CW zich sterk richt op aangekochte series voor het herfstgedeelte van zijn programmering voor 2023-24, heeft het netwerk zes nieuwe series in de maak voor 2024.

Nieuwe dramaseries zijn Joan, met Sophie Turner als juwelendief, The Librarians: The Next Chapter, gebaseerd op The Librarian televisiefilms en The Librarians (2014) series en The Swarm (Der Schwarm), over een vreemde levenskracht die actief is in de diepten van de oceaan.

Aan de ongescripte kant is er The Force, een serie over wetshandhaving, The Great American Bakeover, met expert Nancy Birtwhistle die worstelende bakkerijen helpt en Patti Stanger: Millionaire Matchmaking, met de beroemde koppelaarster in de hoofdrol. Wij gaan wat dieper in op de aangekondigde scriptseries van The CW.

Netwerken

In een persbericht werd meer onthuld over de nieuwe series:

"The CW Network heeft details onthuld over de aankomende originele scriptseries die in 2024 op het netwerk in première gaan, zo werd vandaag bekendgemaakt door Brad Schwartz, President of Entertainment, The CW Network.

Tot de scriptseries die momenteel in productie zijn behoort JOAN, een opwindende zesdelige coproductie tussen The CW Network en ITVX met in de hoofdrol de met een Emmy bekroonde actrice Sophie Turner (Game of Thrones, The Staircase) als de beruchte juwelendief Joan Hannington, en THE LIBRARIANS: THE NEXT CHAPTER, een gloednieuwe spin-off van de zeer succesvolle fantasy-avonturenserie The Librarians (2014) van schrijver en uitvoerend producent Dean Devlin (Leverage). Daarnaast komt The CW Network met de wereldwijde eco-thriller THE SWARM van uitvoerend producent Frank Doelger (Game of Thrones) over een onbekende vijand die diep onder de zee leeft.

Premièredata en -tijden voor deze series worden later bekendgemaakt. Deze producties komen bovenop de meer dan twee dozijn nieuwe series die momenteel in verschillende stadia van ontwikkeling zijn bij het netwerk.

"The CW is nu open voor zaken met iedereen. We ontwikkelen series van eigen bodem met bekroonde producenten en frisse nieuwe stemmen, houden toezicht op originele big budget coproducties met A-list sterren en zijn eigenaar van kwaliteitscontent die het publiek aanspreekt", aldus Schwartz."JOAN is een boeiend drama met een ster als Sophie Turner (foto), die de gelaagde en dynamische juwelendief Joan Hannington tot leven brengt. We zijn ook verheugd dat we met LIBRARIANS: THE NEXT CHAPTER een potentiële nieuwe franchise hebben, en we kijken ernaar uit om volgend jaar de must-watch global event serie THE SWARM aan ons programma toe te voegen. Deze spannende nieuwe scriptseries zorgen voor een sterke mix van programma's voor The CW en er komt nog veel meer."

Meer details over de aankomende 2024 gescripte series staan hieronder:

2024 SCRIPTSERIES

JOAN

Sophie Turner (Game of Thrones, The Staircase) schittert als de beruchte juwelendief Joan Hannington in dit opwindende maar emotionele verhaal dat zich afspeelt tegen de levendige achtergrond van de jaren tachtig - een tijdperk dat bekend staat om zijn gedurfde modetrends, iconische muziek en culturele verschuivingen. De serie opent met Joan, een vurige en compromisloze vrouw van in de twintig die diep getekend en kwetsbaar is. Ze is een toegewijde moeder voor haar zesjarige dochter Kelly, maar zit gevangen in een rampzalig huwelijk met de gewelddadige crimineel Gary. Als Gary op de vlucht slaat, grijpt Joan de kans om een nieuw leven voor zichzelf en haar dochter te creëren. Met nieuwe identiteiten en nieuwe kennissen wordt Joan een meesterlijke juwelendief. Ze begint aan een spannende reis met hoge inzet die haar tot het uiterste drijft, gedreven door haar verlangen om voor haar dochter te zorgen en een nieuw leven op te bouwen. Met nieuwe identiteiten en nieuwe kennissen wordt Joan een meesterlijke juwelendief. Ze begint aan een spannende reis waarbij alles op het spel staat, gedreven door haar verlangen om voor haar dochter te zorgen en een veilig thuis voor hen beiden te creëren. Door haar scherpe intelligentie, charme en talent voor imitatie en performance volgen we de wendingen in Joan's leven, de ups en downs, het hartzeer en de vreugde die dit verhaal zo meeslepend maken om te volgen. Turner schittert naast Frank Dillane (Fear The Walking Dead) als Boisie, een Londense antiquair. Kirsty J. Curtis (Harlots) speelt Nancy, Joans oudere zus en salonmedewerkster, terwijl Gershwyn Eustache Jr. (I May Destroy You) Albie vertolkt, een oude bekende van Boisie die een nieuw leven heeft opgebouwd in Spanje met zijn vrouw Val, gespeeld door Laura Aikman (The Split).JOAN is geschreven door de veelgeprezen scenarioschrijfster Anna Symon (foto, The Essex Serpent) en geregisseerd door BAFTA award-winnaar Richard Laxton (Rain Dogs). De serie is van Snowed-In Productions en wordt geproduceerd door Ruth Kenley-Letts (Mrs Wilson), Jenny Van Der Lande (Strike), Neil Blair (The Midwich Cuckoos) en Richard Laxton. Paul Frift (Good Omens) is de producent. JOAN is in opdracht van ITVX gemaakt door Hoofd Drama Polly Hill. De serie wordt geproduceerd in samenwerking met All3Media International en The CW Network. All3Media International is verantwoordelijk voor de internationale distributie van het drama.

THE LIBRARIANS: THE NEXT CHAPTER

THE LIBRARIANS: THE NEXT CHAPTER is een spin-off van de originele televisieserie The Librarians (2014), die de avonturen volgde van de bewaarders van een magische opslagplaats van 's werelds krachtigste en gevaarlijkste bovennatuurlijke artefacten. De nieuwe serie draait om een bibliothecaris uit het verleden, die naar het heden is gereisd en nu hier vastzit. Wanneer hij terugkeert naar zijn kasteel, dat nu een museum is, laat hij per ongeluk magie los over het hele continent. Hij krijgt een nieuw team om hem te helpen de rotzooi die hij heeft gemaakt op te ruimen en vormt zo een nieuw team van bibliothecarissen (librarians). THE LIBRARIANS: THE NEXT CHAPTER wordt geproduceerd door Electric Entertainment en The CW Network. Dean Devlin (The Librarians (2014), Leverage) is uitvoerend producent en showrunner samen met uitvoerend producenten Rachel Olschan-Wilson en Marc Roskin. Jonathan English van Balkanic Media dient als producent.

THE SWARM

Over de hele wereld zijn er vreemde gebeurtenissen, voortgekomen uit de oceanen: walvissen vernietigen boten, diepzeekrabben vallen stranden aan, mosselen blokkeren containerschepen. Een onbekende ijsworm destabiliseert continentale hellingen en veroorzaakt tsunami's. Een dodelijke ziekteverwekker verspreidt zich in het drinkwater. Over de hele wereld worden levens steeds meer in gevaar gebracht, de situatie verslechtert met de dag - en toch kan niemand een verband leggen tussen de schijnbaar willekeurige aanvallen. Behalve een groep wetenschappers die samenkomen door hun gedeelde gevoel dat er iets groters in het spel is: een intelligente levenskracht die in de diepte woont - in staat om de oceaan en alles wat zich daarin bevindt te manipuleren. Een wezen dat getuige is geweest van onze vernietiging van de zeeën en besloten heeft ons uit te roeien. Maar bijna niemand gelooft hun bevindingen. En dus wordt de groep gedwongen een levensgevaarlijke missie te ondernemen: het opsporen van de intelligente levenskracht in de Noordelijke IJszee. Het is een missie waarvan ze weten dat het hun leven kan kosten. THE SWARM is gebaseerd op de bestseller van Frank Schätzing en is gemaakt door uitvoerend producent Frank Doelger (Game of Thrones), Eric Welbers, de voor een Oscar genomineerde producent Marc Huffam (Raised by Wolves (2020)) en Ute Leonhardt (Killing Eve).

Bekijk hieronder de trailer voor Der Schwarm/The Swarm.
Video on youtube
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BlackBiker
21 Mei 2023 16:25 -
The Librarian filmtrilogie en de daarop volgende serie The Librarians vond ik allemaal erg leuk. Ze hadden ook een soort van continuïteit met Noah Wyle die zowel in de films als in de serie meedeed.
Nu een nieuwe spin-off. Ik ga het wel een kans geven, maar toch, The CW? Ik verwacht er eigenlijk niet veel van.

Hetzelfde geldt voor The Swarm, wat dus eigenlijk een US remake is van een nogal recente vrij aardige, maar niet super, Duitse co-productie. Ik heb niet het idee dat ik die binnen twee jaar nog eens wil zien.
Reageer
avatar_JanWillemK
21 Mei 2023 16:51
De films vond ik leuk, de serie vond ik niet veel aan en heb ik nooit verder gekeken.

Ik vind het overigens wel grappig dat The CW het heeft over een "potentiële nieuwe franchise". Nee, die franchise is er al, vandaar dat ze Librarians gebruiken als naam voor de serie. Dit is weer voortborduren op een al bestaan concept, dit gaat niet goed afgelopen..
Reageer
avatar_DAVE2804
21 Mei 2023 18:43
The Swarm en Der Schwarm zijn één-en-dezelfde serie. Er komt dus geen Amerikaanse remake. The CW meldt niet dat ze alle aangekondigde series zelf produceren. In het bericht laat Schwartz weten: "We ontwikkelen series van eigen bodem met bekroonde producenten en frisse nieuwe stemmen, houden toezicht op originele big budget coproducties met A-list sterren en zijn eigenaar van kwaliteitscontent die het publiek aanspreekt".
Reageer
avatar_BlackBiker
21 Mei 2023 19:01
Bijgewerkt op: 21 Mei 2023 19:01
Dat had ik er totaal niet uitgehaald. Er staat immers meerdere keren "originele scriptseries", maar deze hebben ze dus gewoon gekocht. Maar bedankt voor je toelichting.
Reageer
avatar_DAVE2804
21 Mei 2023 21:26
Graag gedaan :)
Reageer

Laatste nieuws