Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Moderne cult sciencefiction horrorfilm The Endless wordt televisieserie

Regisseurs Justin Benson en Aaron Moorhead keren terug om The Endless uit te breiden met een adaptatie voor televisie in de maak.

The Endless vertelt het verhaal van twee broers die te maken hebben met een spanning in hun relatie. Ze bezoeken een vermeende sekte waartoe ze ooit behoorden en ontdekken gaandeweg dat de situatie nog vreemder is dan ze beseffen. De film kreeg zeer positieve kritieken van critici en verhoogde het profiel van de regisseurs, die sindsdien afleveringen van Marvel's Moon Knight hebben geregisseerd en dat ook gaan doen voor het komende tweede seizoen van Marvel's Loki.In een interview op de podcast Script Apart onthulden Moorhead en Benson (foto) dat ze werkten aan een serie-adaptatie van The Endless.

Het duo onthulde dat ze momenteel schrijven aan het project, waarin ze ook de hoofdrol zouden spelen. Het zou zich afspelen in hetzelfde Endless-universum als de film uit 2017. Benson bood enkele details aan, die zijn opgenomen in onderstaande quote via Collider:

"De hoofdpersonen zijn opnieuw Aaron en Justin. Maar dat is ongeveer zo ver als we nu waarschijnlijk kunnen gaan. Wat ik wel kan zeggen: ik sta versteld van hoe goed het is. Het is verreweg Justin's beste werk, en het is gewoon zo, zo ongelooflijk leuk om aan te werken. Ik wou dat ik meer over de plot kon zeggen, ik weet niet of we er klaar voor zijn of niet. Maar het kan heel gemakkelijk het ding zijn dat, als we sterven vlak nadat het klaar is, het is als, 'Ok! Cool, ik heb het gedaan. Dat was degene om mee uit te gaan.' Het is erg gaaf.

Een deel van de truc in The Endless is dat het speelt als een mysterie. Terugkeren naar een oude sekte voor twee broers met een ingewikkelde geschiedenis is al erg genoeg. Maar bijna vanaf het moment dat ze aankomen, is het duidelijk dat er iets vreemds aan de hand is. Tegen het einde wordt onthuld dat de sekte leeft in een vagevuur, in een tijdlus waar mensen met verschillende tussenpozen vast komen te zitten. Hoewel ze zich bewust zijn van hun gedoemde werkelijkheid, en ze weten dat ze vastzitten in een lus, kunnen ze er niet uit. Erger nog, ze moeten herhalen hoe ze gestorven zijn.

In een van de meest brute scènes van de film wordt getoond hoe de loop van een personage slechts enkele seconden duurt, zodat het hele bestaan van dat personage bestaat uit het op brute wijze sterven. In tegenstelling tot andere mensen in de gemeenschap, heeft hij geen uitstel. Een televisieserie zou deze kleine details kunnen uitdiepen, maar het interessante aan The Endless is dat het een relateerbaar verhaal compact en zorgvuldig vertelt over de band van twee broers na een griezelige, levensveranderende ervaring.

Voorlopig blijven de regisseurs van The Endless stil over de premisse en het mogelijke plot van de televisieserie, en spreken ze zelfs hun besluiteloosheid uit over de vraag of er al aan gewerkt kan worden. Ondanks enige onzekerheid is de sciencefictionfilm zelf een voortzetting van een horrorfilm uit 2012, getiteld Resolution, die anders van toon was, dus Benson en Moorhead hebben hun werelden al eerder met succes uitgebreid.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst