Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Benedict Cumberbatch gecast in gelimiteerde Netflix-serie Eric

Benedict Cumberbatch gecast in gelimiteerde Netflix-serie Eric

Benedict Cumberbatch (Sherlock) gaat de hoofdrol spelen in Eric van Netflix en tevens uitvoerend produceren. Hij speelt een poppenspeler wiens zoon vermist wordt in het Manhattan van de jaren tachtig.
Netflix heeft de cast van de door Abi Morgan geschreven serie vastgesteld. Gaby Hoffman (Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty), McKinley Belcher III (Ozark), Dan Fogler (The Walking Dead) en Phoebe Nicholls (Fortitude) zullen tegenover Cumberbatch de hoofdrol spelen.

De cast wordt gecompleteerd door Clarke Peters (The Wire), nieuwkomer Ivan Morris Howe, David Denman (Mare of Easttown), Bamar Kane (Le Monde de demain), Adepero Odyue (Five Days at Memorial), Alexis Molnar (Emergence) en Roberta Colindrez (A League Of Their Own).

Morgan is samen met Holly Pullinger producent naast uitvoerend producenten Cumberbatch, Jane Featherstone voor productiemaatschappij SISTER, Lucy Dyke en Lucy Forbes.



De zesdelige serie volgt Vincent Anderson (Cumberbatch, foto), een door verdriet geteisterde poppenspeler bij een toonaangevende televisieshow wiens zoontje wordt vermist en die troost vindt in zijn vriendschap met Eric, het monster dat onder het bed van zijn zoon leeft.

"Eric is een donkere en gekke reis in het hart van het New York van 1980, en de goede slechte en lelijke wereld van Vincent," zei Morgan. "De kans om met Benedict en het creatieve team van Sister en Netflix samen te werken, is onweerstaanbaar."

Eric staat op een vijfdelige Britse Netflix-lijst voor dramaseries van UK scriptseries-baas Anne Mensah, die ook superheldendrama Supacell en een serie-adaptatie van David Nicholls' One Day onthulde.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten