Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Serie gebaseerd op misdaad-stripboekenserie Criminal in ontwikkeling bij Prime Video

Amazon Studios is bezig met een deal voor Criminal, een serie-adaptatie van Ed Brubaker en Sean Phillips' bestseller misdaad-stripboekenserie.

Details zijn schaars, maar het project - geschreven door Brubaker, die optreedt als uitvoerend producent en showrunner - wordt beschreven als een in elkaar grijpend universum van misdaadverhalen gebaseerd op zijn bekroonde strips. Bronnen vertellen dat er een schrijverskamer voor de potentiële serie bestaat. Een vertegenwoordiger van Amazon Studios weigerde commentaar.

Nick Pepper, Amazon Studios' Head of US SVOD TV Development and Series- Wholly Owned, en zijn luitenant Matt King, Head of Tentpole, Genre and Universe Development of Wholly Owned Content, worden verondersteld te hebben gepleit voor het binnenhalen van Criminal voor ontwikkeling.

Als president van Legendary Television, tekende Pepper Brubaker in 2019 voor een ontwikkelingsdeal daar en, samen met EVP Development King, zette Criminal in ontwikkeling bij de onafhankelijke studio, die naar verwachting uitvoerend producent-credit krijgt op de versie van Amazon Studios als resultaat.

"Criminal vertelt de verweven saga van verschillende generaties families die met elkaar verbonden zijn door de misdaden en moorden uit het verleden," legde Brubaker uit in een interview uit 2019. "En een van de grote gebeurtenissen in het verleden van veel van deze personages, waarnaar al sinds het allereerste Criminal-verhaal wordt verwezen, was de dood van Teeg Lawless. Voordat we Teeg zelfs maar ontmoetten, wisten we dat hij was gestorven toen zijn zoon een tiener was, maar behalve de identiteit van zijn moordenaar hebben we de rest van dat verhaal nooit verteld. Het is gewoon een spook dat de serie achtervolgt, want Teeg Lawless is een van de populairste personages in de strip geworden."Brubaker is een van de meest gevierde comic-schrijvers, die talloze onderscheidingen heeft ontvangen en vijf keer de Eisner en Harvey Awards voor beste schrijver heeft gewonnen. Toen hij voor DC Comics schreef, vernieuwde Brubaker Catwoman met tekenaar Darwyn Cooke en was hij de medebedenker van Gotham Central. Zijn baanbrekende serie over Marvel's Captain America omvatte de creatie van de Winter Soldier, die een centrale rol heeft gespeeld in de Marvel-filmreeks.

Brubaker is echter vooral bekend om zijn gelaagde, episodische misdaadverhalen. Brubaker en tekenaar Sean Phillips hebben vijftien jaar lang een omvangrijk oeuvre aan origineel werk gecreëerd dat zeer gewild is voor bewerking. Van hun series Criminal, Incognito, Fatale, The Fade Out en Kill or be Killed zijn internationaal miljoenen exemplaren verkocht.

Als televisie-schrijver was Brubaker toezichthoudend producent van HBO's Westworld, en met regisseur Nicolas Winding Refn was hij medebedenker van Amazons Too Old To Die Young, de eerste streamingserie die debuteerde in Cannes. Hij werkte onlangs aan Marvel's The Falcon and the Winter Soldier van Disney+ en was co-showrunner van Batman: Caped Crusader, de animatieserie van uitvoerende producenten Bruce Timm, J.J. Abrams en Matt Reeves, die een direct-naar-serie bestelling kreeg van HBO Max en Cartoon Network.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst