Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Dramaserie Lazarus met Tom Hardy en Zazie Beetz in ontwikkeling bij Apple TV+

Dramaserie Lazarus met Tom Hardy en Zazie Beetz in ontwikkeling bij Apple TV+

Oscar-genomineerde Tom Hardy en Emmy-genomineerde Zazie Beetz gaan de hoofdrollen spelen in Lazarus, een project van Apple TV+.
Het project, dat nog in ontwikkeling is en deals aan het sluiten is, is een coproductie tussen A+E Studios en Range Studios en wordt verkocht aan Apple.

Lazarus is gebaseerd op de Joona Linna boekenreeks van Lars Kepler (pseudoniem voor Alexandra Coelho Ahndoril en Alexander Ahndoril), die geprezen is door onder meer The New York Times, Washington Post en EW, en waarvan wereldwijd meer dan 17 miljoen exemplaren zijn verkocht.

In de serie wordt een uitgemergelde jongeman zwervend langs een treinspoor gevonden. Dertien jaar eerder waren hij en zijn zus vermist, vermoedelijk slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Jurek Walter. Om de zus te vinden, moet rechercheur Saga Bauer undercover gaan in het maximaal beveiligde psychiatrische ziekenhuis waar Walter sinds zijn arrestatie jaren geleden wordt vastgehouden.



Hardy (foto) zal Walter spelen en Beetz inspecteur Saga Bauer, in wat verwant is aan Hannibal Lecter-Clarice Starling-achtige rollen.

Øystein Karlsen gaat de serie schrijven, produceren en regisseren.

Hardy Son & Baker, bestaande uit Hardy en zijn oude productiepartner Dean Baker, zal produceren. Hun productiebedrijf zit achter de FX-serie Taboo (2017). Andere uitvoerend producenten zijn Beetz, David Rysdahl, Kepler (Alexandra Ahndoril en Ahndoril), Niclas Salomonsson, A+E Studios (Barry Jossen, Tana Jamieson) en Range Studios (Heather Kadin, Peter Micelli en Jack Whigham).

Hardy ontving een Oscarnominatie voor Beste Bijrol voor The Revenant. Zijn filmrollen omvatten ook Inception, The Dark Knight Rises, Mad Max: Fury Road en de bijna 1,4 miljard dollar opbrengende Venom-franchise, naast vele andere. Hij speelde ook de hoofdrol en produceerde de FX-serie Taboo (2017) en was in dertien afleveringen van de BBC-serie Peaky Blinders te zien.

Foto

Beetz (foto) kreeg in 2018 een Emmy-nominatie voor Supporting Actress in a Comedy Series voor haar rol in FX's Atlanta als de aan-en-uit vriendin van Donald Glover. Ze zal verschijnen in het komende gelimiteerde misdaad-drama Full Circle (2021), die op HBO Max dit jaar zal worden gestreamd.

Beetz is ook in productie voor de komende comedyserie History of the World: Part II, geproduceerd door Mel Brooks en geschreven door David Stassen. Ze is ook een uitvoerend producent voor de serie, die op maandag 6 maart op Hulu verschijnt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Sproet2jes
Sproet2jes 5 februari 2023, 20:27
Zag de naam Tom Hardy, hoopte stilletjes dat het (ook) over de serie Taboo zou gaan, dat er eindelijk eens 'n 2de seizoen aan komt.. Lazarus klinkt goed, en natuurlijk dat Tom Hardy meespeelt, ga zeker kijken. ;)
Frodootje
Frodootje 5 februari 2023, 21:02
Echt fantastische boeken dus ik kijk hier wel naar uit. Jammer dat ze niet bij de eerste boeken starten.
Log in om een reactie achter te laten