Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Psychologische thriller-serie Doll in ontwikkeling bij Warner Bros. TV

Psychologische thriller-serie Doll in ontwikkeling bij Warner Bros. TV

Scenario-schrijver John Wells werkt samen met de Tony-winnende theater- en operaregisseur Ivo van Hove aan Doll.
Doll is een psychologische thriller-serie die zich afspeelt in de meedogenloze wereld van een modern conservatorium en in ontwikkeling is bij Warner Bros. Television. Van Hove's artistieke medewerker Jan Versweyveld zal fungeren als productie- en lichtontwerper voor het project, dat de eerste stap van het duo is op het gebied van scripttelevisie.

Doll is geschreven door Matthew-Lee Erlbach (We Are the Champions), die werd geïnspireerd door zijn ervaring met het trainen van zijn eigen klassieke stem aan een van de beste conservatoria van het land en het ervaren van hun moordende omgeving.



Hanya Yanagihara's (foto) bestseller Doll volgt Nora, een sopraan uit de arbeidersklasse met een duister verleden, punkambities en een buitenmaatse stem, die de rol van haar leven krijgt die haar leven dreigt te verwoesten. Nora komt terecht in een wereld van seks, drugs, ambitie en waanzin en worstelt om te overleven in de gevaarlijke wereld van de moderne opera, muziek en kunst.

"Het is een ongelooflijke eer om samen te werken met de unieke kunstenaars Ivo en Jan en de productieve John Wells Productions om dit rauwe, onverbloemde portret van mijn ervaring als ambitieuze jonge operazangeres tot leven te brengen," voegde Elbach eraan toe. "Samen gaan we iets prachtigs en angstaanjagends creëren - en, durf ik te zeggen, iets opera-achtigs."



Wells (foto) en Erin Jontow zijn uitvoerend producenten voor John Wells Productions. van Hove, Versweyveld en Erlbach produceren ook. Warner Bros. TV, waar John Wells Productions al jaren gevestigd is, is de studio.

"We zijn ontzettend blij om met Ivo en Jan samen te werken aan Doll", aldus Wells. "Zoals ze hebben laten zien in hun geprezen werken op Broadway, in Europa en over de hele wereld, staan Ivo en Jan bekend om het verleggen van grenzen, hun buitengewone visuele verhalen en hun urgente en ontroerende producties. We zijn blij dat we met zulke visionaire kunstenaars als Ivo en Jan kunnen samenwerken om Matthew's meeslepende script tot leven te brengen."

Van Hove regisseerde op Broadway revivalproducties van Arthur Millers A View from the Bridge, waarvoor hij een Tony Award en een Laurence Olivier Award ontving, en The Crucible, evenals Lee Hall's Network en Stephen Sondheim's West Side Story.

"We waren overweldigd door de intense schoonheid en ruwheid van Matthews script voor Doll, aldus van Hove en Versweyveld. "Personages gedreven door een onblusbaar innerlijk vuur om het als operazangers op het hoogst mogelijke niveau te maken. We zijn bijzonder enthousiast om deel uit te maken van dit prachtige project, en om samen te werken met Wells, Jontow en Erlbach."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten