Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gelimiteerde serie Jackpot in ontwikkeling bij Sony TV

Gelimiteerde serie Jackpot in ontwikkeling bij Sony TV

Sony Pictures Television is bezig met de ontwikkeling van de serie Jackpot, geïnspireerd op het moeilijke leven van gokker RJ Cipriani (alias Robin Hood 702), die een vertrouwelijke bron werd voor de FBI.
Cipriani was de spil in het oprollen van een drugsbende van miljoenen dollars. Nicholas Stoller en zijn Stoller Global Solutions partner Conor Welch en Jamie Canniffe produceren samen met Cipriani. Stoller (foto) was uitvoerend producent van de Fox-serie The Grinder en de NBC-comedyserie The Carmichael Show.



Cipriani is een gokker die bekend staat om het geven van zijn winsten aan de minder bedeelden. Een toevallige ontmoeting met een ex-vriendin stort hem ongewild in een witwasoperatie die uiteindelijk leidt tot een van de grootste zaken in de geschiedenis van de FBI en tot meer dan 1000 arrestaties over de hele wereld. De serie volgt de gokker, bij de FBI bekend als 'Jackpot', terwijl hij door een krankzinnig web van personages navigeert die hem en zijn familie wel eens zouden kunnen doden, tenzij hij hen eerst te pakken krijgt. De serie wordt omschreven als deels Donnie Brasco en deels Ocean's Eleven.

Cipriani was een belangrijke schakel in de ontmanteling door de FBI van de voormalige USC-voetballer en drugsbaron Owen Hanson's gewelddadige imperium dat zich uitstrekte over de VS, Centraal- en Zuid-Amerika en Australië. Hanson begon in het begin van de jaren 2000 recreatieve drugs en steroïden te verhandelen aan zijn teamgenoten, wat uitgroeide tot een wereldwijd netwerk. Cipriani kreeg van Hanson de opdracht om 2,5 miljoen dollar te vergokken via het witwasprogramma van de drugsbaron.



De gokker verloor al het geld - met opzet - bij het spelen van blackjack, wat Hanson aanzette tot doodsbedreigingen, waaronder het sturen van foto's van de beschadigde grafsteen van zijn overleden moeder, foto's van zijn vrouw met haar persoonlijke gegevens en een video met onthoofdingen.

Hanson werd in september 2015 gearresteerd en eind 2017 veroordeeld tot meer dan 21 jaar in de federale gevangenis. De drugsbaron moest een strafrechtelijke verbeurdverklaring van 5 miljoen dollar betalen, waaronder 100 miljoen dollar aan gouden munten, luxe voertuigen, juwelen, vakantiehuizen, een zeilboot en belangen in verschillende bedrijven.

Een apparaat dat werd gebruikt om Hanson op te pakken was de Phantom Secure mobiele telefoon, die werd ontworpen en verkocht aan criminelen over de hele wereld. Hanson kocht verschillende van deze telefoons en gaf er per vergissing een aan een undercoveragent van het FBI, waardoor de zaak ontplofte in duizenden criminelen die in meerdere jurisdicties over de hele wereld door het FBI in de gaten werden gehouden, binnen en buiten de zaak van de drugsbaron. Het gebruik van de ANOM-telefoon leidde tot de arrestatie van 800 criminelen op één dag in een operatie van de FBI en wereldwijde wetshandhavers. Later had de FBI het geweldige idee om hun eigen gecodeerde telefoon uit te brengen en die ANOM te noemen.

Het uiteenvallen van de criminele kring rondom Hanson leidde tot twee concurrerende documentaires in ontwikkeling, een bij Netflix en een andere bij Mark Wahlberg, Stephen Levinson en Archie Gips' Unrealistic Ideas met producent Van Echeverri.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten