Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Tomb Raider-serie in ontwikkeling bij Amazon

Tomb Raider-serie in ontwikkeling bij Amazon

Amazon Studios heeft Phoebe Waller-Bridge aangetrokken om een televisieserie te schrijven als onderdeel van een potentieel Tomb Raider-universum.
Het universum zou televisie, film en games moeten omvatten. Volgens bronnen is de televisieserie in de maak van de productieve Waller-Bridge, schepper van Fleabag en Killing Eve en schrijfster van No Time To Die en Solo: A Star Wars Story, en zou ze ook betrokken kunnen zijn bij de potentiële film.

Dmitri Johnson van dj2, die de rechten op het IP had bemachtigd, houdt toezicht op de ontwikkeling van de franchise en produceert.
De projecten maken deel uit van een Tomb Raider multi-platform universum dat Amazon aan het samenstellen is, waar ook games onder vallen; Amazon Games en Crystal Dynamics kondigden een paar weken geleden een overeenkomst aan om een nieuw Tomb Raider single-player spel te ontwikkelen.

Het is een aanpak die Amazon steeds vaker volgt. Amazon Studios verwierf vorige maand de wereldwijde rechten op het Warhammer 40.000-spel van Games Workshop, zodat Henry Cavill de hoofdrol kan spelen en de franchise kan produceren in een universum dat televisieseries, films, games en animatie omvat.



Voor de Tomb Raider-serie werkt Waller-Bridge (foto) samen met Ryan Andolina, voormalig hoofd comedy van Amazon Studios, en Amanda Greenblatt, recentelijk hoofd First-Look en algemene deals. Het duo verliet hun post om samen een productiemaatschappij te starten bij Amazon Studios. Andolina heeft een nauwe band met Waller-Bridge, en er is gespeculeerd over een partnerschap tussen de Emmy-winnares en het producerende duo, formeel of informeel. Legendary zou ook betrokken zijn als rechthebbenden; het bedrijf zit ook achter een anime Tomb Raider-serie op Netflix.

Voor Waller-Bridge valt Tomb Raider onder haar algemene deal met Amazon Studios, die hij onlangs heeft verlengd.

Dit markeert de terugkeer van Tomb Raider naar de MGM-familie. De studio had de rechten op de productie van de filmfranchise, die drie films heeft voortgebracht, tot vorig jaar, toen Graham King's GK Films het eigendom op de markt bracht. MGM is nu eigendom van Amazon; Interessant is dat Amazon Studios en niet MGM de voorgestelde Tomb Raider film-TV universum behandelen.

Angelina Jolie startte de filmreeks in 2001 met Lara Croft: Tomb Raider, met twee jaar later een vervolg, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, beide via Paramount. Alicia Vikander nam de rol op zich voor de door Roar Uthaug geregisseerde reboot uit 2018, gedistribueerd door Warner Bros.

Een vervolg op die film was sinds 2019 in de maak bij MGM met Vikander. Plannen voor die film, die een releasedatum van maart 2021 had, werden ontspoord door de pandemie en andere factoren.

Het actie-avonturenspel was een enorme hit na het debuut in 1996 en heeft meerdere vervolgspellen voortgebracht en uiteindelijk de verfilmingen met Jolie in de hoofdrol.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
BlackBiker 9 februari 2023, 15:59
Dit kan leuk worden. De films met Angelina Jolie waren erg leuk, die met Alicia Vikander wat minder. Maar het uitgangspunt biedt kansen voor leuke avonturen. Ben benieuwd wat ze er van maken.
Log in om een reactie achter te laten