Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Medisch drama Wolf krijgt pilot-bestelling van NBC

Medisch drama Wolf krijgt pilot-bestelling van NBC

NBC heeft een pilot besteld voor Wolf, een medisch drama van schrijver-producent Michael Grassi, producent-regisseur Lee Toland Krieger en uitvoerend producent Greg Berlanti.
Het project komt van Warner Bros Television, waar de drie onder een algemene overeenkomst vallen. Dit is de derde incarnatie van het project, nadat het eerder een verbintenis voor een pilot kreeg bij Fox in 2019 met Alex Berger om te schrijven. Krieger blijft bij het project uit de vorige iteratie, en hij zal de pilot regisseren.

Wolf is geïnspireerd op de boeken The Man Who Mistook His Wife for a Hat en An Anthropologist on Mars van Oliver Sacks. Het volgt een revolutionaire, larger-than-life neuroloog en zijn team van stagiaires terwijl ze de laatste grote grens verkennen, de menselijke geest, terwijl ze ook worstelen met hun eigen relaties en geestelijke gezondheid.



Berlanti (foto) zal samen met Sarah Schechter en Leigh London Redman uitvoerend produceren voor Berlanti Productions. Henrik Bastin en Melissa Aouate zullen uitvoerend produceren via Fabel Entertainment, en Jonathan Cavendish, Andy Serkis en Will Tennant zullen uitvoerend produceren voor The Imaginarium.

Sacks, die in 2015 op 82-jarige leeftijd overleed, was een humanist, een gepassioneerd onderzoeker van het menselijk bewustzijn en misschien wel de beroemdste arts van de moderne tijd. De New York Times noemde Sacks een "bekroond dichter van de hedendaagse geneeskunde" en wijdde zijn leven aan het bestuderen van de vreemdste en meest verbijsterende hersenaandoeningen ter wereld als een venster op het menselijk bewustzijn, en hij geloofde in een nieuwe benadering van geesteszieken en neuro-atypische mensen.

Zijn boek Awakenings werd verwerkt tot een Oscar-genomineerde film uit 1990 voor Beste Film met Robert De Niro en Robin Williams in de hoofdrollen.

Fabrik Entertainment, een bedrijf van Red Arrow Studios, was oorspronkelijk verbonden aan het project nadat het in 2018 samen met Serkis en Cavendish's The Imaginarium een televisie-dramaserie had geproduceerd die was geïnspireerd op Sacks. Het leven van Sacks was ook het onderwerp van een televisie-drama project dat een script toezegging kreeg bij NBC in 2013. Dat project met de titel Sparks werd geproduceerd door Medium-bedenker Glenn Gordon Caron en Michael London (Snowfall, The Magicians).



Krieger (foto) regisseerde en produceerde de pilot voor de Fox-dramaserie Prodigal Son. Hij regisseerde en produceerde ook de pilot voor Lifetime/Netflix's succesvolle drama You; regisseerde meerdere afleveringen van Riverdale van CW, waaronder de pilot; en de eerste twee afleveringen van Riverdale-uitloper Chilling Adventures of Sabrina op Netflix, waarvoor hij uitvoerend producent was.

Grassi heeft ook een geschiedenis met Berlanti, omdat hij meerdere afleveringen van de CW's Riverdale heeft geschreven. Hij creëerde ook de spin-off Katy Keene, die ook op CW werd uitgezonden. Hij schreef onlangs meerdere afleveringen van Pretty Little Liars: Original Sin op HBO Max.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten