Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Rami Malek gecast in mini-serie over Buster Keaton

Rami Malek gecast in mini-serie over Buster Keaton

Deadline heeft vernomen dat Warner Bros. Television een mini-serie over Buster Keaton ontwikkelt met Oscar- en Emmy-winnaar Rami Malek als de vaudeville-ster die in 'stomme' films ging spelen.
Het boek van James Curtis, 'Buster Keaton: A Filmmaker's Life', wordt gezien als het bronmateriaal voor de serie en de studio onderhandelt nu over het boek. Drievoudig Emmy-winnaar Ted Cohen (Friends, Succession, Veep) is in onderhandeling om te schrijven en te dienen als uitvoerend producent voor het project.

Matt Reeves' 6th & Idaho Productions, Malek en David Weddle produceren, en we begrijpen dat de regisseur van The Batman aan het roer staat. De superheldenfilm van Reeves zorgde vorig jaar voor de terugkeer van Warner Bros. naar de bioscoop en bracht wereldwijd bijna 771 miljoen dollar op. Het was ook een van de meest bekeken films op HBO Max. Reeves werkt ook aan zijn HBO Max Batman-spinoff televisieserie, The Penguin, met Colin Farrell die de schurk uit de film opnieuw speelt.



Malek (foto) won Beste Acteur bij de Oscars voor zijn rol als Queen's frontman Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody, en Lead Actor in a Drama Series bij de Emmy's voor zijn rol in USA Network's Mr. Robot. Hij speelde de hoofdrol in Daniel Craig's 007 zwanenzang, No Time to Die, die wereldwijd meer dan 774 miljoen dollar opbracht.

Het project over Buster Keaton wordt klaargestoomd om verkocht te worden aan streamingdiensten en netwerken; 6th & Idaho hebben een algemene deal met Warner Bros.

Daniel Pipski en Rafi Crohn van 6th & Idaho zijn ook uitvoerend producenten.



Bekend om zijn 'deadpan expressie', speelde acteur-regisseur Buster Keaton (foto) onder andere in films als The Playhouse, Cops, The Electric House, Sherlock Jr en The General. De laatste wordt beschouwd als zijn meesterwerk.

In The General moet een ingenieur, nadat hij door het Confederale leger is afgewezen, zich niet realiserend dat dit kwam door zijn cruciale civiele rol, in zijn eentje zijn geliefde locomotief heroveren nadat deze in beslag is genomen door spionnen van de Unie en deze terugbrengen door de vijandelijke linies. Steamboat Bill Jr. staat bekend als een nagelbijtende actiethriller met een brutaal einde waarin Keaton door een storm wordt getrokken, de ene willekeurige catastrofe na de andere.

Geboren in een vaudeville familie, verslechterde Keatons carrière nadat hij bij MGM in dienst trad en zijn artistieke onafhankelijkheid verloor. Zijn vrouw scheidde van hem en hij werd alcoholist. Zijn carrière veerde op in de jaren veertig; hij hertrouwde en verdiende een Academy Honorary Award in 1959.

Filmmakers als Mel Brooks, Martin Scorsese en Orson Welles werden geïnspireerd door Keaton en zagen hem als een kunstenaar die zijn tijd ver vooruit was. Curtis is een bekend biograaf van Preston Sturges en W.C. Fields.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten