Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie-adaptatie van Crouching Tiger, Hidden Dragon in ontwikkeling

Serie-adaptatie van Crouching Tiger, Hidden Dragon in ontwikkeling

Schrijver-producent Jason Ning breidt zijn relatie met Sony Pictures Television uit door een algemene overeenkomst met de studio te tekenen.
Ning is momenteel mede-uitvoerend producent van "Silk: Spider Society" met Angela Kang (The Walking Dead), de eerste van een reeks live-actieseries die door Sony Pictures Television worden geproduceerd voor MGM+ en Amazon Prime Video.

Ning ontwikkelt momenteel ook een televisieserie-adaptatie van "Crouching Tiger, Hidden Dragon" en de andere vier romans in Wang DuLu's "Crane Iron Pentalogy", gepubliceerd tussen 1938 en 1944, die de strijd van vier generaties van youxia, een type van de oude Chinese krijger-volksheld vertelt.

"Crouching Tiger, Hidden Dragon" werd door Ang Lee bewerkt tot zijn Oscar-winnende film, waarin elementen van andere boeken uit de Crane-reeks waren verwerkt. De film werd geproduceerd en gedistribueerd door Sony, waardoor de titel een lucratief eigendom werd in de bibliotheek van de studio.

Sony kreeg onlangs de rechten op het eigendom terug via de first-look deal die het had met Vertigo. Roy Lee en Miri Yoon van Vertigo en Johnny Levin zijn verbonden als uitvoerend producenten aan de potentiële "Crouching Tiger, Hidden Dragon"-serie naast Ning.

Voormalig Lucifer-uitvoerend producent Ning werkte onlangs aan twee spraakmakende aankomende series, Peacock's Mrs. Davis van Damon Lindelof, en Netflix's "The Brother's Sun" van Brad Falchuk. Hij was ook toezichthoudend producent voor The Expanse.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
BlackBiker 15 januari 2023, 12:43
Er is duidelijk ideeënarmoede in TV land. Nu weer deze serie. Het was ooit een goede film met een fantastische Michelle Yeoh. Maar ik zie daar niet gelijk een serie van komen. Maar ja, ik snap het wel. Als je zelf wat bedenkt mag je blij zijn als dat het één seizoen volhoudt... Iets recyclen wat al bewezen heeft een publiek te hebben is natuurlijk veel risico lozer.
Log in om een reactie achter te laten