Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Live-action serie van grafische roman Corto Maltese in ontwikkeling

Studiocanal zal de live-action serie van de grafische roman van Hugo Pratt over Corto Maltese ondersteunen, met Frank Miller als maker, schrijver en uitvoerend producent.

Hugo Pratt lanceerde de romanserie in 1967. Maltese is een gewaagde zeekapitein wiens avonturen zich afspeelden in het begin van de 20e eeuw. Het uitbundig getekende avonturenverhaal versmolt fantasie met realiteit terwijl Maltese in contact kwam met enkele van de meest invloedrijke personages uit de literatuur - Jack London, Ernest Hemingway, Butch Cassidy - terwijl hij zeeën en oceanen overstak.Miller (foto), die samen met Robert Rodriguez de eerste twee Sin City-films regisseerde en wiens comics en graphic novels 300, The Dark Knight Returns, Batman: Year One en Daredevil: Born Again, lanceerde dit jaar een nieuwe uitgeverij, Frank Miller Presents. Hij is voorzitter/EIC van de imprint, die net Ronan: Book Two en Ancient Enemies heeft gepubliceerd.

"Als jonge man ontdekte ik Corto Maltese voor het eerst door de boeken te lezen in Forbidden Planet in New York," zei Miller. "Daarna bestudeerde ik tijdens mijn reizen een uitgave in een kiosk in Rome. Het kunstwerk was zo expressief en zo vet dat het van het krantenpapier afsprong. Het sleurde me mee. Het zat vol magie en romantisch avontuur. Maltese is een boef die met de goden kon praten. Voor mij toonde 't de kracht van de strip waar taal geen grote barrière is. Sindsdien ben ik fan van Corto Maltese. Dit is de reis van de held in zijn meest klassieke vorm, en ik kon niet meer vereerd zijn om de romantiek, de heroïek en de onderliggende mystiek van Pratt's creatie in deze serie te helpen brengen."

Patrizia Zanotti, een naaste medewerkster van Pratt, zei dat er een groot respect voor Miller en zijn werken bestond bij de in 1996 overleden Corto Maltese-bedenker.

"Hugo Pratt waardeerde het werk van Frank Miller vanaf het begin zozeer dat hij hem in 1988 publiceerde in het tijdschrift Corto Maltese″, aldus Zanotti. "Pratt en Miller zijn leerlingen van Amerikaanse klassieke tekenaars zoals Milton Caniff met hun gebruik van schaduwen, dramatische inkten en gedurfd penseelwerk. Wie kan de wereld van Hugo Pratt beter herinterpreteren dan Frank Miller na alle personages en werelden die de legendarische schepper ons heeft gebracht? Pratt zou het geweldig vinden om zijn personage Corto Maltese nieuw leven in te blazen door een auteur die het buitengewone vermogen heeft om tijdloze mythen voort te zetten en iconische personages aan nieuwe generaties te introduceren. Pratt heeft bij monde van een van zijn personages gezegd dat 'er niets geschreven is dat niet herschreven kan worden'. Ik geloof dat niemand anders dan Frank Miller de creatieve impuls die inherent is aan deze zin zou kunnen vertolken."

De uitvoerend producent van de serie is Jemma Rodgers (Not Safe for Work (2015)), samen met Silenn Thomas, die CEO is van Frank Miller Ink. Phil Tippett, wiens werk onder andere de Star Wars- en Jurassic Park franchises en de Disney+-serie Willow omvat, houdt toezicht op VFX. Studiocanal EVP Global Production Ron Halpern en Executive Managing Director TV Francoise Guyonnet houden toezicht voor de studio.

In samenwerking met Canal+ zal Studiocanal zes afleveringen van een uur ontwikkelen.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
01 dec 2022 13:05 -
Volgens mij ken ik die strip wel en stond hij vroeger in de Pep. Heeft nooit een hele diepe indruk gemaakt op mij als klein jongetje.
Frank Miller is natuurlijk een grote. Zijn Batman strips zijn legendarisch en het begin van de donkere en meer gewelddadige Batman van onder andere Christopher Nolan.
Ik ben wel benieuwd wat hij hiervan kan maken.
Reageer