Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Serie-adaptatie A Most Wanted Man in ontwikkeling

Producent The Ink Factory smeedt een Duitse televisieversie van John Le Carré's roman A Most Wanted Man.

Bijna een decennium na het maken van een filmversie, komt er nu een televisieserie met Snabba Cash-schrijver Oskar Söderlund verbonden als showrunner.

De serie-versie wordt in het Duits gefilmd en The Ink Factory wordt herenigd met het onafhankelijke filmbedrijf Amusement Park. Beiden hebben de speelfilm A Most Wanted Man uit 2014 geproduceerd, die werd geregisseerd door Anton Corbijn en waarin Phillip Seymour Hoffman, Willem Dafoe, Rachel McAdams en Daniel Brühl de hoofdrol speelden. Die laatste werkt veelvuldig samen met Amusement Park.

Er is nog geen zender of streamer aan de serie verbonden en Söderlunds versie zal worden aangepast aan een hedendaagse Europese context.A Most Wanted Man, een van John le Carré's (foto) bekendste werken, volgt een jonge Tsjetsjeense ex-gevangene die illegaal in Duitsland aankomt met een claim op een fortuin dat op een privébank staat. Het is geschreven tegen de achtergrond van het extraordinary rendition-beleid van George W. Bush en geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Murat Kurnaz. De Britse John le Carré, wiens echte naam David John Moore Cornwell was, overleed in 2020 op 89-jarige leeftijd.

Söderlund is de maker van Netflix's Zweedse dramaserie Snabba Cash, waarvan onlangs het tweede seizoen van start ging.

"Le Carré's scherpe inzichten in politieke machinaties en de feilbare en moreel complexe mensen erachter hebben een eeuwige relevantie", aldus Ink Factory co-CEO's Simon Cornwell en Stephen Cornwell. "We hebben veel respect voor het team van Amusement Park en zijn verheugd om voort te bouwen op onze oorspronkelijke samenwerking om een van le Carré's meest impactvolle en resonerende werken in een nieuw licht te gieten."

De huidige staat van dienst van het bedrijf bevat onder meer de televisieseries The Night Manager en The Little Drummer Girl (2018), die eveneens geïnspireerd zijn op het werk van le Carré.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst