Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Nieuwe Spaanse bovennatuurlijke horrorserie Romancero onderweg naar Prime Video

Prime Video's nieuwste Spaanse Original is de bovennatuurlijke horrorserie Romancero. De serie is geschreven door auteur en scenarioschrijver Fernando Navarro en geregisseerd door Tomás Peña.

In de hoofdrollen van Romancero spelen Sasha Cócola (Los Hombres de Paco) en de in Servië geboren actrice Elena Matic, die haar debuut maakt in een dramaserie in Spanje, Ricardo Gómez (Vivir sin permiso), Guillermo Toledo (Los Favoritos de Midas), Belén Cuesta (La Casa de Papel) en Julieta Cardinali (Edha) en een speciale gastrol voor Alba Flores (La Casa de Papel, Vis a Vis).Onlangs werd onthuld dat Flores (foto) een andere nieuwe dramaserie zal gaan leiden, Ulterior, van Matt Brodlie en Jonathan Kier's Upgrade Productions en het Spaanse bedrijf Moreno Films.

Romancero volgt Cornelia en Jordan, terwijl ze op de vlucht zijn voor "de kracht van de wet, krachtige bovennatuurlijke wezens en zichzelf," ingekaderd in "het decor van een woestijnachtig en wreed Andalusië, even echt als mythisch, tijdens een nachtmerrie-achtige nacht geteisterd door demonen, heksen en mensen die bloed drinken."
Navarro en Peña zeiden dat ze zich hebben laten inspireren door strips, gotische literatuur, verhalen over heksen, geesten en wezens, de poëzie van Federico García Lorca en esoterie.

De serie duurt zes afleveringen van een half uur en de actie vindt plaats gedurende één nacht. Er wordt gefilmd op verschillende locaties in Almería, terwijl de interieurs in Madrid worden opgenomen. Laura Fdz. Espeso produceert, met Javier Méndez, Fernando Navarro, Alejandro Florez en Maya Maidagan als uitvoerende producenten.

"Romancero is een van de meest ambitieuze producties van 100 Balas, een fantastisch genreverhaal, dat een zeer aanzienlijk niveau van post-productie en speciale effecten met zich meebrengt, evenals een aantal ongelooflijke locaties in Almería", aldus Alejandro Florez, General Manager van 100 Balas.

"Romancero is een uitstekend voorbeeld van hoe wij onze internationale originals maken; met het allerbeste opkomende talent zowel voor als achter de camera, met een duidelijk lokaal verhaal verteld door een creatief team op zijn best", aldus James Farrell, Head of International Originals, Amazon Studios.

De liefhebbers van Spaanstalige series kunnen met name op Netflix hun hart op. Daar kun je onder andere de volgende series bekijken: de zesdelige gelimiteerde serie Los Favoritos de Midas (onder de titel The Minions of Midas), twee seizoenen van Vivir sin permiso (Unauthorized Living), het vijfdelige La Casa de Papel (Money Heist), de vier seizoenen van Vis a Vis (Locked Up) plus diens spin-off: Vis a Vis: El Oasis (The Oase), alledrie met Alba, en de Argentijnse tiendelige serie Edha. Op Prime Video kun je kijken naar het tiendelige romantische drama La Templanza (The Vineyard) en de historische serie El Cid dat, hoewel twee seizoenen, ook maar tien afleveringen telt.

Wanneer we Romancero op Prime Video kunnen zien is nog niet bekend.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst