Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Prime video bestelt serie Blade Runner 2099

Prime video bestelt serie Blade Runner 2099

Na twee speelfilms wordt Blade Runner nu een serie. De titel is Blade Runner 2099 de serie zal te zien zijn op Prime Video.
Blade Runner uit 1982, een bewerking van Philip K. Dick's roman Do Androids Dream of Electric Sheep?, speelt zich af in een dystopisch Los Angels in 2019, waar synthetische mensen, bekend als replicanten, door de machtige Tyrell Corporation bio-ontworpen zijn om aan ruimtekolonies te werken. Wanneer een voortvluchtige groep geavanceerde replicanten ontsnapt, stemt een agent er met tegenzin in om ze op te sporen. Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young en Edward James Olmos speelden de hoofdrol.
Het vervolg uit 2017, dat zich afspeelt in 2049, speelde Ryan Gosling als een replicant blade runner, die een geheim onthult dat de samenleving dreigt te destabiliseren.
Ook is in de franchise Blade Runner: Black Lotus te vinden. Een anime-serie die eind vorig jaar in première ging op Adult Swim en Crunchyroll. Het speelt zich af in 2032 en draait om een ​​vrouwelijke replicant, ingesproken door Jessica Henwick.
Zoals aangegeven door de titel van Blade Runner 2099 , zal het nieuwste deel van de neo-noir sciencefiction-franchise 50 jaar na het filmvervolg plaatsvinden. De cast voor Blade Runner 2099 is nog niet bekend gemaakt.

Ridley Scott, de regisseur van de eerste film, zal de sciencefictionserie Blade Runner 2099 gaan produceren.

"De originele Blade Runner, geregisseerd door Ridley Scott, wordt beschouwd als één van de grootste en meest invloedrijke sciencefictionfilms aller tijden, en we zijn verheugd om Blade Runner 2099 aan onze wereldwijde Prime Video-klanten te introduceren", aldus Vernon Sanders, hoofd van de wereldwijde televisie, Amazon Studios. “We zijn vereerd om deze voortzetting van de Blade Runner -franchise te kunnen presenteren en zijn ervan overtuigd dat Blade Runner 2099 door samen te werken met Ridley, Alcon Entertainment, Scott Free Productions en de opmerkelijk getalenteerde Silka Luisa het intellect, de thema’s , en de geest van zijn filmvoorgangers.”

Silka Luisa (Shining Girls) schreef het script en produceert Blade Runner 2099, dat afkomstig is van Alcon Entertainment in samenwerking met Scott Free Productions en Amazon Studios.


(vanLnaarR) Sylvia Hoeks, Harrison Ford, Ryan Gosling en Ana de Armas uit Blade Runner 2049
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

BlackBiker
BlackBiker 26 september 2022, 11:34
Dat kan bijna niet fout gaan met een "opmerkelijk getalenteerd" persoon in de gelederen...
Er worden steeds meer oude concepten uit de kast getrokken en uitgemolken om nieuwe content te maken. Wat dan nooit helemaal als nieuw overkomt. Dit zou wat kunnen worden, maar ze kunnen hier ook vreselijk de mist mee ingaan. De originele Bladerunner is één van mijn favoriete films dus ik ben wel benieuwd welke kant het op gaat.
JanWillemK
JanWillemK 26 september 2022, 12:08
Het overgrote deel overtreft de films inderdaad vaak niet. De reden zal wel vaak gebrek aan content zijn. Dan moet je dus gaan hopen dat de schrijvers een goed verhaal kunnen neerzetten.

Series naar aanleiding van boeken doen het veelal beter omdat de schrijvers echt de tijd hebben genomen om hun verhaal te vertellen. Maar goed, dat hoef ik jou niet te vertellen :P
Log in om een reactie achter te laten