Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Hugh Grant als Zeus in nieuwe Netflix-serie Kaos

De serie Kaos wordt aangekondigd als een gedurfde, donker komische, eigentijdse kijk op de Griekse mythologie, waarin liefde, macht en het leven in de godenwereld worden onderzocht.
Naast Grant (The Undoing) zullen Janet McTeer (Ozark), Cliff Curtis (Fear The Walking Dead), David Thewlis (Fargo), Killian Scott (Dublin Murders), Misia Butler (Kiss Me First), Leila Farzad (I Hate Suzie), Nabhaan Rizwan (Station Eleven), Rakie Ayola (The Pact), Aurora Perrineau (Prodigal Son) en Stanley Townsend (Traitors) een rol gaan spelen in Charlie Covell's mythologische epos Kaos. De Griekse mythologie-srie zal later deze zomer in productie gaan.

Niets is heilig in Charlie Covell's (bedenker, The End of the F***ing World, foto) gedurfde heruitvinding van de Griekse mythen (denk trainingspakken, geen toga's), behalve het verraad en de arrogantie van een stel wisselvallige goden en hun kosmische intriges.., sommige dingen zullen nooit veranderen. Grant zal de schijnbaar almachtige, maar wanhopig onzekere en wraakzuchtige Zeus vertolken, die al lang geniet van zijn status als oppergod. Tot hij op een ochtend wakker wordt en een rimpel op zijn voorhoofd ontdekt. De neurose slaat toe en zet hem op een gevaarlijk, paranoïde pad. Zeus raakt ervan overtuigd dat zijn val eraan komt - en begint er overal tekenen van te zien.



De eens zo betrouwbare broer van Zeus, Hades (Thewlis), God van de Onderwereld, is zijn greep op zijn duistere heerschappij aan het verliezen. Er is een achterstand van doden die wachten om verwerkt te worden en zij worden rusteloos. Hera (McTeer), Koningin der Goden, oefent op haar eigen unieke manier heerschappij uit op Aarde - en over Zeus. Maar haar macht en vrijheid worden bedreigd door Zeus' groeiende paranoia, en ze wordt gedwongen om op te treden, terwijl Zeus' rebelse zoon, Dionysus, (Rizwan) op weg is naar een kosmische botsing met zijn vader.

Op Aarde snakken de mensen naar verandering. Poseidon (Curtis), God van Zee, Stormen en Aardbevingen - en paarden - is echter meer bezig met de grootte van zijn superjacht en waar het volgende feest is. Het welzijn van gewone stervelingen interesseert hem weinig. Helaas voor de Goden beginnen sommige van die stervelingen dit te beseffen...Deze stervelingen - Riddy (Perrineau), Orpheus (Scott), Caneus (Butler) en Ari (Farzad) - komen uit verschillende lagen van de bevolking en zijn allemaal kosmisch verbonden in de strijd tegen Zeus. Elk van hen heeft een heel verschillende rol te spelen, en elk van hen kan voorbestemd zijn om Zeus ten val te brengen.

"Ik vind het geweldig om Kaos te maken en ik kan me geen spannender en dynamischer team van mensen voorstellen om alles tot leven te brengen. [...]," zei Covell. "Ik geloof dat ik nog steeds in shock ben door het nieuws dat Hugh Grant ermee heeft ingestemd om Zeus te spelen - dit was mijn droom. Hij leidt een geweldige cast van acteurs en we zijn zeer vereerd om ze allemaal aan boord te hebben. Ik kan niet wachten tot het filmen begint."

De acht afleveringen zijn geschreven door Covell. Verwachting is dat de serie in 2023 te zien zal zijn bij Netflix.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten