Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Alien-serie bij FX wordt geen Ripley-verhaal

In een interview met Vanity Fair vertelde Noah Hawley over zijn FX Alien-serie, hij bereidt zich voor om 'volgende lente' te schieten en verduidelijkt dat het geen Ripley-verhaal is. Ook praat hij over het eventuele vijfde seizoen van Fargo.

De maker van Fargo en Legion verwees natuurlijk naar het iconische personage gespeeld door Sigourney Weaver, die te maken kreeg met een Xenomorph in de originele film van Ridley Scott uit 1979, Alien.


"Ze is één van de geweldige karakters aller tijden," zei Hawley (foto), "en ik denk dat het verhaal behoorlijk perfect is verteld, en ik wil er niet mee rotzooien."

Scène uit de film Alien uit 1979

Vanuit het perspectief van Hawley zijn de buitenaardse films van de 20e eeuw - met aan het hoofd Scott, James Cameron en David Fincher - altijd 'geweldige monsterfilms' geweest die 'niet zomaar monsterfilms' zijn. "Ze gaan over de mensheid die gevangen zit tussen ons oorspronkelijke, parasitaire verleden en onze toekomst met kunstmatige intelligentie - en ze proberen ons allebei te vermoorden", zei hij. "Hier heb je mensen en ze kunnen niet vooruit en ze kunnen niet terug." Hij zei dat zijn kijk op de franchise ook diep zal gaan, door 'ongelijkheid' te onderzoeken, omdat het de mensen 'die je stuurt om het vuile werk te doen' naast 'de mensen die ze sturen' plaatst.

"Je zult zien wat er gebeurt als de ongelijkheid waar we nu mee worstelen niet wordt opgelost", voegde Alien's maker en EP toe. "Als we als samenleving er niet achter kunnen komen hoe we elkaar overeind kunnen houden en de rijkdom kunnen verspreiden, wat gaat er dan met ons gebeuren?" Hawley deelde ook dat hij al 'de eerste twee scripts' heeft geschreven voor de serie die op aarde zal plaatsvinden. Het zal naar verluidt de tijdloze horror van de originele film uit 1979 combineren met de non-stop actie van Camerons vervolg uit 1986.Tijdens zijn interview met Vanity Fair werd Hawley ook gevraagd of er een vijfde seizoen komt van zijn veelgeprezen FX-misdaaddrama, Fargo. "Ik denk het wel. Ik heb het nog niet. Ik heb stukken die zullen moeten overleven. Ze zijn niet aangesloten. Ik denk dat het goed zou zijn om een ​​einde te maken en doelbewust tot iets te komen, wetende dat het de laatste is, en te kijken hoe je deze bloemlezing kunt afronden."
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
06 jul 2021 12:28 -
Dat het geen Ripley verhaal wordt is op zich niet erg. Haar verhaal is verteld. En er zijn inmiddels al vele Alien films waar ze geen rol speelt. Denk aan Prometheus, Covenant en de AvP films.
Ik lees op Wikipedia dat Ridley Scott als executive producer gaat meewerken aan deze serie. Dan kan het wat worden. Dus ondanks het in mijn ogen helaas mislukte vierde Fargo seizoen zal ik dit zeker een kans geven.
Reageer