Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Interview With The Vampire krijgt groen licht van AMC

Lestat en Louis komen naar het kleine scherm, AMC heeft groen licht gegeven voor een seriebewerking van Anne Rice's Interview with the Vampire.
Het kabelnetwerk heeft een achtdelige serie besteld op basis van het boek, dat beroemd werd door de film uit 1994 met in de hoofdrollen Tom Cruise en Brad Pitt (foto). Deze bestelling komt nadat AMC Networks vorig jaar de rechten op achttien boeken van Rice kocht.



Het bedrijf is van plan om de verzameling romans van Rice, waaronder The Vampire Chronicles en Mayfair Witches-serie, om te zetten in een franchise met Breaking Bad en Better Call Saul- producent Mark Johnson die toezicht houdt op de uitrol. Johnson, die een algemene overeenkomst heeft met AMC Studios, zal het voortouw nemen in het universum.

"De uitdaging om het baanbrekende en enorm meeslepende werk van Anne Rice voor televisie aan te passen, is zowel intimiderend als opwindend", zei Johnson. “Omdat ik eerder films heb gemaakt met zulke bijzondere werken, erken ik zowel de verantwoordelijkheid als de verplichting die we aan het materiaal verschuldigd zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we met AMC en Rolin Jones (bedenker/showrunner en schrijver) zijn toegerust om deze uitdaging aan te gaan en zowel de trouwe Anne Rice-fan als de kijker die haar werk net ontdekt, te boeien en te vermaken.”

"In 1973 begon een rouwende moeder en een buitengewone schrijver aan wat de beste vampierroman ooit zou worden, met alle respect voor meneer Stoker," zei Jones. “Bijna vijftig jaar later weten we wat er van ons wordt verwacht. We weten hoeveel dit boek en degenen die volgde betekenen voor hun enorme schare fans. We voelen je over onze schouders kijken terwijl we de Savage Garden verzorgen. Louis en Lestat komen uit hun schuilplaats en we kunnen niet wachten om ze weer met jullie te herenigen.”


Anne Rice

"Dit is een dag waar we naar hebben uitgekeken sinds we iets meer dan een jaar geleden deze legendarische Anne Rice-collectie kochten", zegt Dan McDermott, president van originele programmering voor AMC Networks en AMC Studios.

De serie wordt in 2022 gelanceerd op AMC en zijn zusterstreamer AMC+.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Christophe
Christophe 28 juni 2021, 14:53
Op eenzame hoogte in het genre, jazeker, Anne Rice. Eindelijk! De boeken zijn geweldig, hopelijk is de serie dat ook :-)
Log in om een reactie achter te laten