Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Starz geeft groen licht aan Watergate dramaserie Gaslit

Julia Roberts en Sean Penn staan in de cast als hoofdrolspelers van de nieuwe Starz-drama Gaslit.
Hoewel de serie onderweg wel wat namen heeft verloren gaat de Watergate-drama Gaslit, gebaseerd op de podcast Slate's Slow Burn, toch door bij Starz. Het netwerk heeft een serie besteld met Roberts (Homecoming, foto L) en Penn (The First, foto R) in de hoofdrol. Maar Joel en Nash Edgerton die eerst in de serie zouden gaan spelen liggen eruit.



Joel en Nash voegen zich daarbij bij Armie Hammer die zich ook uit het project heeft teruggetrokken. Het project dat al dateert uit februari 2020 zal nu worden geregisseerd door Matt Ross (Silicon Valley), Robbie Pickering (Mr. Robot) is en blijft showrunner.

De productie van de nieuwe anthologieserie zal later dit voorjaar van start gaan. Gaslit is een moderne kijk op Watergate en concentreert zich op de onvertelde verhalen en vergeten karakters uit het schandaal. Van Nixons stuntelige, opportunistische ondergeschikten tot de gestoorde over-ijveraars die hen hielpen bij de misdaden tot de tragische klokkenluiders die uiteindelijk de hele rotte onderneming zouden doen instorten.

Roberts speelt Martha Mitchell, een grote persoonlijkheid met een nog grotere mond. Martha is een bekende socialite uit Arkansan en vrouw van de trouwe procureur-generaal van Nixon, John Mitchell (Penn). Ondanks haar lidmaatschap van een partij, is ze de eerste die publiekelijk alarm slaat over de betrokkenheid van Nixon bij Watergate, waardoor zowel het presidentschap als haar persoonlijke leven uit elkaar vallen. Als procureur-generaal is Mitchell de meest vertrouwde adviseur en beste vriend van Nixon. Temperamentvol, gemeen en meedogenloos - maar hopeloos verliefd op zijn beroemde uitgesproken vrouw - zal hij worden gedwongen te kiezen tussen Martha en de president.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

DAVE2804
DAVE2804 4 maart 2021, 15:54
Klinkt interessant.
Log in om een reactie achter te laten