Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Stephen King's The Jaunt in productie tot nieuwe serie

Stephen King's The Jaunt in productie tot nieuwe serie

MRC Television heeft een deal gesloten met Dave Erickson, hij gaat de serie produceren.
De deal houdt in dat Dave Erickson de komende jaren voor MRC Television werkt aan de ontwikkeling en creatie van televisieseries. Hij zal dienen als schrijver-showrunner, wat ook zijn belangrijkste functie wordt, daarnaast zal hij toezicht houden op andere schrijvers en deze wanneer nodig helpen.

Als onderdeel van de deal gaat Dave Erickson The Jaunt ontwikkelen. The Jaunt is een kort verhaal, geschreven door Stephen King dat zijn oorsprong vond in 1981, dat destijds werd gepubliceerd in The Twilight Zone Magazine. Deze horror-sciencefiction speelt zich af in de 24ste eeuw, waarin teleportatie als normaal wordt beschouwd. Er kunnen door middel van teleportatie grote afstanden worden afgelegd. Het is zelfs mogelijk om te teleporteren naar andere planeten binnen ons zonnestelsel. Teleporteren wordt in het verhaal ook wel ''jaunting'' genoemd, vandaar de titel.

Elise Henderson, president van MRC Television, laat weten verheugd te zijn om Erickson welkom te heten bij het bedrijf. Ook geeft ze aan bewondering te hebben voor Erickson's creativiteit. Ze denkt dat hij de geschikte kandidaat is om voort te bouwen op het werk van Stephen King.

Embed from Getty Images
Dave Erickson

Door in zee te gaan met MRC Television voegt Erickson zich bij een creatieve groep schrijvers. Onder meer Cynthia Erivo, Richard Price en Jessie Nickson-Lopez (The Outsider (2020) en Julia Garner en Chris Mundy (Ozark) zijn ook werkzaam bij MRC Television.

Erickson heeft zelf ook de nodige ervaring. Zo heeft hij, naast Fear The Walking Dead, ook bijgedragen aan de productie van Sons of Anarchy, Canterbury's Law, Marco Polo. Daarnaast was Erickson uitvoerend producent van Shantaram, een aanstaande drama van Apple TV + met Sons of Anarchy-ster Charlie Hunnam in de hoofdrol.

Voorlopig hoeft Erickson zich niet te vervelen. Hulu's The Great seizoen twee, Netflix' Ozark seizoen vier, The Terminal List van Amazon Studios en de aanstaande Apple TV + series Shining Girls en The Shrink Next Door zijn namelijk allemaal in productie bij MRC Television
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten