Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Three-Body Problem wordt eerste serie van Game of Thrones duo bij Netflix

The Three-Body Problem wordt eerste serie van Game of Thrones duo bij Netflix

David Benioff en D.B. Weiss, showrunnes van Game of Thrones, werken aan hun eerste Netflix serie genaamd The Three-Body Problem.
David Benioff en D.B. Weiss (Game of Thrones) tekenden in 2019 een contract bij Netflix. Nu is hun eerste project voor de streamingdienst bekend gemaakt. Het duo bewerkt het boek The Three-Body Problem en de vervolg boeken The Dark Forest en Death's End van Liu Cixin tot een serie, die dezelfde naam krijgt als het boek. Het verhaal draait om de eerste ontmoeting tussen de mensheid en de buitenlandse beschaving.

Alexander Woo (True Blood) zal het scenario gaan schrijven en dienen als uitvoerend producent. Onder andere Rian Johnson (Breaking Bad) en Ram Bergman dienen naast Woo ook als uitvoerend producent. Ken Liu vertaalde de boeken The Three-Body Problem en Death’s End naar het engels, hij zal met auteur Liu Cixin ook betrokken bij het productie proces.


David Benioff en D.B. Weiss
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (10)

JanWillemK
JanWillemK 3 september 2020, 15:35
Zolang ze maar een bestaand verhaal hebben ;) Als ze gaan improviseren dan bakken ze er niets van.
DAVE2804
DAVE2804 3 september 2020, 16:05
In principe kijk ik hier wel naar uit qua verhaal en eerlijk is eerlijk, Weiss en Benioff hebben een hoop goed gedaan bij GoT. Maar ja, dat laatste seizoen hè? Dat geeft toch twijfel.
Megafluffy86
Megafluffy86 3 september 2020, 16:27
Dat ze een hoop goed gedaan hebben, ligt aan de schrijver van de boeken.
Megafluffy86
Megafluffy86 3 september 2020, 16:27
Game of Thrones komt uit de koker van George RR Martin. Het laatste seizoen is niet op een boek gebaseerd (die is er nog niet), en is geschreven door dit duo, dus die twijfel lijkt me terecht.
DAVE2804
DAVE2804 3 september 2020, 20:21
Dat GoT (de boeken) geschreven is door George RR Martin is weet ik. Dat hij meegewerkt heeft aan de serie ook. Dat Benioff en Weiss de verhaallijnen van GoT niet zelf hoefden te schrijven tot en met het zesde seizoen wil niet zeggen dat zij dáárvoor niks deden. Zij waren toch ook de showrunners van de serie? Of in ieder geval uitvoerend producenten. Dan geef je toch voor een (groot) deel vorm aan een serie. Dat hebben ze wat mij betreft goed gedaan. Maar het schrijven kunnen ze idd beter aan anderen overlaten.
BlackBiker
BlackBiker 3 september 2020, 22:08
Ik snap echt niet waarom die twee zo opgehemeld worden. Nadat GoT de boeken voorbij was ging het hard achteruit met de verhaallijnen. En dat laatste seizoen.... onvergefelijk wat mij betreft.Stelletje prutsers. Dat zij dus deze nieuwe serie maken is voor mij niet echt een aanbeveling ;-)
anonymous
anonymous 4 september 2020, 08:43
Heb het idee dat Netflix de laatste tijd vooral mensen op naam aantrekken en niet op prestaties. De Obama's zijn voor veel geld binnengehaald zonder ook maar iets te hebben gepresteerd op dit gebied, dit duo heeft een groot contract terwijl er echt wel twijfels zijn en nu zijn ze ook nog bezig met Harry en Meghan. Maar ondertussen wel series cancelen vanwege de kosten.
DAVE2804
DAVE2804 4 september 2020, 13:33
@Blackbiker: Ik ben ook ontzettend teleurgesteld in het laatste seizoen van GoT. Laat daar geen misverstand over bestaan. Zie ook mijn recensie op deze site hierover :) Maar om nu net te doen alsof beide heren helemaal niks goed hebben gedaan vind ik ook weer ietwat overdreven. Met dat laatste seizoen hebben ze een lelijke uitglijder gemaakt, maar wie weet hebben ze ervan geleerd. Gelukkig kunnen ze voor The Three-Body Problem gewoon de verhaallijnen uit het boek volgen. Dat lijkt mij beter dan zelf iets verzinnen.

@H3nDri3: Ik ben het met je eens dat Netflix de laatste tijd veel te veel geld uitgeeft aan beroemde namen. Maar tegelijkertijd wel interessante namen die wellicht een groot publiek (lees: abonnees) trekt. Dan heb ik het over de Obamaatjes en Harry & Megan. Het is idd alleen jammer dat Netflix met zulke gigabedragen moet bezuinigen op andere dingen, waaronder het cancelen van dure series als Altered Carbon.
GummieBear
GummieBear 5 september 2020, 11:35
We gaan het gewoon bekijken en dan pas be(ver)oordelen XD
antimidant
antimidant 13 september 2020, 21:20
Got had een prima einde.
Log in om een reactie achter te laten