Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Netflix pompt miljarden in eigen producties, abonnement in België duurder

Streamingdienst Netflix gaat dit jaar meer geld in eigen content steken dan vorig jaar. Het bedrijf zal in 2020 ongeveer 17 miljard dollar (zo’n 15,7 miljard euro) uitgeven aan eigen producties, ruim 2 miljard dollar meer dan in 2019.

Dat blijkt uit een analyse van de Canadese zakenbank BMO Capital Markets. De extra investeringen in eigen series en films komen niet als een verrassing. Vorig jaar boekte de streamingdienst namelijk veel succes met een flink aantal eigen producties.

Voor Belgische Netflix-abonnees wordt het Netflix-abonnement overigens duurder. Alleen het goedkoopste basic abonnement van 7,99 euro per maand behoudt zijn prijs. De andere abonnementen, standaard en premium, worden respectievelijk 1 en 2 euro per maand duurder. Het standaard-abonnement zal voortaan 11,99 in plaats van 10,99 euro per maand kosten. Voor die prijs kan overigens wel in high definition (HD) worden gekeken, en dat op twee schermen tegelijk.

De prijs voor premium gaat van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Daarmee kan met dezelfde account tegelijk op vier schermen gekeken worden. Sommige programma’s zijn dan ook in ultra HD beschikbaar. Netflix heeft nog niet aangekondigd dat de tarieven in Nederland ook zullen stijgen. Netflix heeft wereldwijd inmiddels 158 miljoen betalende klanten, waaronder ongeveer 3,2 miljoen in Nederland. Het aantal abonnees in België is niet precies bekend.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Ook in de week van 14 – 20 september 2020 hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38.
Vandaag, 09:00
Begin oktober zullen alle vijf seizoenen van de Amerikaanse dramaserie The Fosters (2013) te zien zijn bij Videoland.
Gisteren, 12:00
1
Begin oktober zal het tweede seizoen van de Amerikaanse actieserie Warrior (2019) te zien zijn bij Ziggo Movies & Series. Dat is kort na de première bij CineMax.
zaterdag, 11:00
Eindelijk heeft ABC zijn herfstschema afgerond met wijzigingen en startdatums van de dramaseries.
vrijdag, 15:00
Marvel Studios heeft de hoofrolspeelster voor Marvel's She-Hulk mogelijk gevonden. Tatiana Maslany (Orphan Black) zal waarschijnlijk de titelrol van de serie vervullen.
vrijdag, 14:00
2
De nieuwe serie Moonbase 8 van Showtime gaat begin november in première. Het netwerkt heeft ook een trailer uitgebracht van de Amerikaanse komedieserie.
vrijdag, 13:00