Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Netflix pompt miljarden in eigen producties, abonnement in België duurder

Streamingdienst Netflix gaat dit jaar meer geld in eigen content steken dan vorig jaar. Het bedrijf zal in 2020 ongeveer 17 miljard dollar (zo’n 15,7 miljard euro) uitgeven aan eigen producties, ruim 2 miljard dollar meer dan in 2019.

Dat blijkt uit een analyse van de Canadese zakenbank BMO Capital Markets. De extra investeringen in eigen series en films komen niet als een verrassing. Vorig jaar boekte de streamingdienst namelijk veel succes met een flink aantal eigen producties.

Voor Belgische Netflix-abonnees wordt het Netflix-abonnement overigens duurder. Alleen het goedkoopste basic abonnement van 7,99 euro per maand behoudt zijn prijs. De andere abonnementen, standaard en premium, worden respectievelijk 1 en 2 euro per maand duurder. Het standaard-abonnement zal voortaan 11,99 in plaats van 10,99 euro per maand kosten. Voor die prijs kan overigens wel in high definition (HD) worden gekeken, en dat op twee schermen tegelijk.

De prijs voor premium gaat van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Daarmee kan met dezelfde account tegelijk op vier schermen gekeken worden. Sommige programma’s zijn dan ook in ultra HD beschikbaar. Netflix heeft nog niet aangekondigd dat de tarieven in Nederland ook zullen stijgen. Netflix heeft wereldwijd inmiddels 158 miljoen betalende klanten, waaronder ongeveer 3,2 miljoen in Nederland. Het aantal abonnees in België is niet precies bekend.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Voor het derde seizoen van You voegen een NCIS: New Orleans-actrice en een The Last Ship-acteur zich bij de cast van de Amerikaanse dramaserie.
Vandaag, 16:00
Het is geen paranoia als de dreiging echt is. Dat is de tagline van de nieuwe sciencefictionserie van FOX die in november in Nederland van start zal gaan.
Vandaag, 15:00
Sky TV heeft de exacte premièredatum van het tweede seizoen van A discovery of Witches bekend gemaakt, het nieuwe seizoen verschijnt begin januari.
Vandaag, 14:00
Het vierde seizoen van The Resident, dat nog geen startdatum heeft, krijgt er een castlid bij. Conrad Ricamora zal Dr. Jake Wong gaan spelen.
Vandaag, 13:00
1
Ben jij ook hopeloos toegewijd aan Grease? We kunnen nu melden dat de eerder aangekondigde spin-off Grease: Rydell High een nieuwe naam heeft en gaat verhuizen.
Vandaag, 12:00
1
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:00