Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Netflix pompt miljarden in eigen producties, abonnement in België duurder

Streamingdienst Netflix gaat dit jaar meer geld in eigen content steken dan vorig jaar. Het bedrijf zal in 2020 ongeveer 17 miljard dollar (zo’n 15,7 miljard euro) uitgeven aan eigen producties, ruim 2 miljard dollar meer dan in 2019.

Dat blijkt uit een analyse van de Canadese zakenbank BMO Capital Markets. De extra investeringen in eigen series en films komen niet als een verrassing. Vorig jaar boekte de streamingdienst namelijk veel succes met een flink aantal eigen producties.

Voor Belgische Netflix-abonnees wordt het Netflix-abonnement overigens duurder. Alleen het goedkoopste basic abonnement van 7,99 euro per maand behoudt zijn prijs. De andere abonnementen, standaard en premium, worden respectievelijk 1 en 2 euro per maand duurder. Het standaard-abonnement zal voortaan 11,99 in plaats van 10,99 euro per maand kosten. Voor die prijs kan overigens wel in high definition (HD) worden gekeken, en dat op twee schermen tegelijk.

De prijs voor premium gaat van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Daarmee kan met dezelfde account tegelijk op vier schermen gekeken worden. Sommige programma’s zijn dan ook in ultra HD beschikbaar. Netflix heeft nog niet aangekondigd dat de tarieven in Nederland ook zullen stijgen. Netflix heeft wereldwijd inmiddels 158 miljoen betalende klanten, waaronder ongeveer 3,2 miljoen in Nederland. Het aantal abonnees in België is niet precies bekend.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

I Am Not Okay With This is een Amerikaanse dramedyserie die Netflix eind februari gaat lanceren.
Vandaag, 11:00
Kellye Nakahara Wallett, die Kellye Yamato speelde in alle elf seizoenen van de klassieke serie M*A*S*H, is overleden.
Vandaag, 10:00
De serie Amazing Stories (2020) gaat binnenkort in première bij Apple TV+. Het is een nieuwe versie van de anthologieserie uit de jaren 80 van Steven Spielberg, die destijds bij NBC te zien was.
Vandaag, 09:00
De Engelse zender Sky heeft de eerste trailer onthuld voor de financiële thrillerserie Devils met Patrick Dempsey in de hoofdrol.
Gisteren, 16:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 15:00
1
Costa! is een Nederlandse komedieserie die tussen 2001 en 2005 werd uitgezonden door BNN.
Gisteren, 11:06
2