Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Nederlanders willen niet meer dan 20 euro uitgeven aan streamingdiensten

Er is een onderzoek gedaan naar de belangstelling voor steamingdiensten in Nederland.

Uit onderzoek van Nu.nl onder duizend Nederlanders blijkt dat ze bereid zijn om tot 20 euro per maand uit te geven aan dergelijke abonnementen.

Veel streamingabonnementen kosten tussen de 7 en de 11 euro. De grootste groepen Nederlanders zijn bereid om tot 10 euro (31 procent) of tussen de 10 en de 20 euro uit te geven aan diensten (31 procent). Nog eens 7 procent wil 20 tot 30 euro uitgeven.

Tegelijkertijd zegt slechts 21 procent van alle respondenten erover na te denken een tweede streamingdienst te nemen. De meest geciteerde reden is het aanbod: 64 procent zegt al toegang te hebben tot genoeg series, films en andere content.

Dat consumenten openstaan voor twee of maximaal drie abonnementen op streamingdiensten, blijkt ook uit de verdeling van bestaande gebruikers. De meeste Nederlanders abonneren zich op Netflix (dit geldt voor zo'n 55 procent). 19 procent heeft een abonnement op Videoland en 10 procent is geabonneerd op Disney+.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_DAVE2804
30 nov 2019 10:36 -
Ik heb Netflix, Amazon, Videoland en NPO Start Plus. Disney+ geprobeerd, maar die is totaal niet interessant voor mij. Ik betaal voor deze vier streamingdiensten ongeveer zo'n € 30,- per maand en dat heb ik er graag voor over, omdat ik gewoon een ruime keuze wil hebben.
Reageer
avatar_H3nDri3
30 nov 2019 11:02 - 30 nov 2019 11:03
Ik heb Netflix en Amazon en zo nu en dan een maandje Videoland en dat ga ik in de toekomst ook doen met Disney+.

Videoland heeft veel Nederlands content en dat is niks voor mij en Disney+ heeft (nog) te weinig origineel content om er maandelijks voor te gaan betalen. Hoop nog altijd dat Disney Hulu een keer wereldwijd gaat uitrollen, zeker met de overname van FOX kan dat ook een interessante optie zijn voor mij en ik wacht met smart op HBO Max.
Reageer
avatar_Inter
30 nov 2019 11:03
Hekemaal mee eens!!! Hoop echt dat Disney+ Hulu gaat overnemen
Reageer
avatar_DAVE2804
30 nov 2019 11:30 -
Ik wacht ook op de komst van HBO Max. Die zou ik er nog wel bij nemen.
Reageer
avatar_Pepko
30 nov 2019 15:10 -
Heb jarenlang netflix gehad tot deze maand waarbij ik in ieder geval voor een paar maanden amazon prime ga uit proberen. Verder ook abonnement op spotify, is dit niet meegenomen in het onderzoek??
Reageer
avatar_JanWillemK
30 nov 2019 20:02 -
Ik heb er wel meer voor over hoor.. zolang alles maar is ondergebracht bij 1 streamingsdient waarbij ik toegang heb tot alle content.
Reageer

Laatste nieuws

Netflix heeft een teaser uitgebracht van de Amerikaanse detectiveserie Young Wallander, een prequel van Wallander.
Gisteren, 15:00
Twee acteurs zijn gepromoveerd tot vaste spelers in Grey's Anatomy en een actrice krijgt een vaste rol in de spin-off Station 19.
Gisteren, 14:08
ABC heeft de thrillerserie The Women van Jennifer Johnson (Designated Survivor) en Glenn Porter besteld.
Gisteren, 13:00
De laatste afleveringen van het tweede seizoen van de Amerikaanse bovennatuurlijkeserie Light As A Feather zijn binnenkort te bekijken bij Videoland.
Gisteren, 12:00
Het vijfde seizoen van Fear The Walking Dead is vanaf midden augustus te bekijken bij Amazon Prime Video.
Gisteren, 10:00
1
De Amerikaanse misdaadserie Hunters (2020) met Al Pacino is vernieuwd met een tweede seizoen. De serie ging eerder dit jaar in première.
Gisteren, 09:00
1