Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Disney+ bereikt in eerste maand al 1,8 miljoen personen

Het online bereik van videoplatform Disney+ is in de introductiemaand september 2019 in Nederland 12,4 procent, oftewel 1.805.000 personen van 13 jaar en ouder, zo meldt GfK DAM.

Deze personen maken gebruik van de gratis proefperiode. Disney+ start officieel in Nederland op 12 november, gelijktijdig met de Verenigde Staten en Canada. Een abonnement gaat in Nederland € 6,99 per maand kosten en is ook beschikbaar voor € 69,99 per jaar.

Op 11 september is de dienst als proefperiode in Nederland geïntroduceerd. Het hoogste bereik wordt behaald onder jongeren waarbij net iets meer 25-34 jarigen de website en/of app van Disney+ hebben bezocht dan de 13-24 jarigen.

In huishoudens met kinderen is het bereik in september ook hoger dan in huishoudens zonder kinderen. Opvallend is ook dat in huishoudens met kinderen tot en met 12 jaar net iets meer personen bereikt zijn dan in huishoudens met kinderen vanaf 13 jaar oud.

8086 DisneyPlus

Het totaalbereik van de website disneyplus.com ligt in de introductiemaand met 9 procent nog net iets hoger dan het bereik van de app (7 procent). Tweederde van de bereikten bezocht Disney+ online met mobiele apparaten (smartphone/tablet), nagenoeg de helft deed dat via de PC/Laptop.

Driekwart van de bereikte personen van Disney+ bezocht in dezelfde periode ook de website en/of app van Netflix; met Videoland bedraagt de overlap in september een kwart van de bereikten. Van de ruim 1 miljoen personen die Netflix én Videoland hebben bezocht in september heeft 22 procent zich ook online georiënteerd op een derde abonnement bij Disney+.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_DAVE2804
23 okt 2019 12:01 -
Heb Disney+ uitgeprobeerd, maar ik vind het maar karig, zeker voor de serieliefhebber. Als de content van FOX erbij komt zal het wel meer worden, maar dan nog vind ik het niet gevarieerd genoeg voor mijzelf, zoals Netflix en Amazon dat wel zijn.
Reageer
avatar_H3nDri3
23 okt 2019 12:41 -
Heb mijn proefabonnement inmiddels alweer opgezegd. Nieuwe series komen met één aflevering per week en het duurt maanden voordat de nieuwe films worden toegevoegd.

Voor zo ver ik heb kunnen vinden komt er op 12 november ook maar vrij weinig nieuw content op Disney+ en dan is één aflevering van de Star Wars serie per week voor mij te weinig om daar voor te betalen. Eerste Marvel serie komt pas in voorjaar 2020.
Reageer
avatar_maussie00
23 okt 2019 15:34
de eerste marvel serie komt helaas pas aan het eind van 2020..
Reageer
avatar_H3nDri3
23 okt 2019 22:24
Ja helaas. Dacht dat Wandavision de eerste zou zijn maar die komt voorjaar 2021. Dat wordt voorlopig helemaal geen abonnement bij Disney+.
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tiende seizoen van NCIS: Los Angeles. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
Alle vier seizoenen van de Belgische dramaserie De Ridder zijn vanaf volgende maand te zien bij Ziggo Movies & Series.
Vandaag, 10:00
Bedenker Alex Pina werkt vanuit zijn hangmat aan het script van een nieuw seizoen van het populaire La Casa de Papel. Netflix heeft nog niets bevestigd.
Vandaag, 09:00
Dick Wolf (Law & Order) werkt met onder andere Robert Schenkkan (The Pacific) samen aan American Babylon, over de opbouw van Las Vegas.
Gisteren, 15:00
Emily in Paris met Lily Collins verhuist naar Netflix. De Amerikaanse dramedyserie, oorspronkelijk van Paramount Network, verschijnt aankomende herfst.
Gisteren, 14:00
1