Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Apple’s videodienst wil uitsluitend feelgood series

Apple’s videodienst wil uitsluitend feelgood series

Apple gaat een eigen streamingservice starten, maar heeft daarbij bewust gekozen voor series en films die voor het hele gezin geschikt zijn. We hoeven geen controversiële politieke onderwerpen of schokkende series te verwachten.
Dat blijkt uit een reportage van The Wall Street Journal. Apple’s tv-dienst zal geen geweld, seks of politieke onderwerpen gaan tonen. Het bedrijf is namelijk van mening dat controversiële onderwerpen alleen maar mensen zal afschrikken, waardoor ze minder vaak Apple-producten zullen kopen.

Zo zou de nieuwe televisieserie Vital Signs met Dr. Dre zijn afgelast, omdat het te gewelddadig was. Dat heeft Apple CEO Tim Cook gemeld. Apple maakte de producenten duidelijk dat de shows van hoge kwaliteit moeten zijn, maar ook gezinsvriendelijk.

Embed from Getty Images
Apple CEO Tim Cook

Bij HBO en Netflix vind je content die wat meer de grenzen opzoekt, zoals Game of Thrones, Westworld en House of Cards (2013). Politieke drama’s hoeven we bij Apple niet te verwachten en ook voor series met ruig taalgebruik zul je ergens anders moeten kijken. Apple zal de aanstaande videodienst in maart 2019 lanceren in de Verenigde Staten en pas veel later in Europa.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

renzoroy
renzoroy 24 september 2018, 12:39
Oftewel... daar hoeven we geen abonnement op te nemen.
E71
E71 24 september 2018, 22:20
Jij bent meer van het ruige werk ;-)
renzoroy
renzoroy 24 september 2018, 22:37
haha, nou niet dat er per c geweld, sex, drugs en groffe taal in een serie moet zitten, maar alleen maar series waar we in sprookjesland leven en alles familie vriendelijk is vind ik dan weer net iets te zoetsappig.
Log in om een reactie achter te laten