Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Facebook Watch komt wereldwijd beschikbaar

Facebook Watch komt wereldwijd beschikbaar

Facebook maakt zijn videoplatform Watch buiten de Verenigde Staten beschikbaar. Facebook Watch wordt vanaf deze week uitgerold onder alle Nederlandse gebruikers.
Facebook Watch onderscheidt zich volgens Facebook van concurrenten door de nadruk op sociaal en interactief kijken. Veel programma's worden speciaal voor Watch gemaakt, met software die Facebook aan videomakers beschikbaar stelt. Zo kunnen videomakers liveprogramma's maken met interactieve elementen. Kijkers kunnen hun mening geven, meedoen aan een interactieve quiz of het programma zelfs sturing geven.

6165 FacebookWatch

Als voorbeeld noemt Facebook een programma waarbij de kijkers samen stemmen op belangrijke beslissingen van het hoofdpersonage in een serie. Het verhaal volgt dan het pad dat de meeste kijkers kiezen. Ook kent Watch een functie voor het samen met vrienden of andere liefhebbers kijken van programma's. De Facebook-vrienden komen dan samen in één chat, waar ze het programma gezamenlijk kunnen bespreken.

Watch legt de nadruk volgens Facebook ook erg op het kijkgedrag van vrienden. Volgens Facebook is in de Verenigde Staten gebleken dat mensen graag de dingen willen zien die hun vrienden ook kijken. De grote smaakmaker onder de gescripte series van Facebook Watch is Sorry For Your Loss, een nieuwe dramaserie met Elizabeth Olsen. Die is vanaf 18 september te zien. Sorry For Your Loss is een serie over rouwverwerking, waarin Olsen gestalte geeft aan Leigh Gibbs, een jonge weduwe die haar leven weer op de rails probeert te krijgen.

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten