Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix investeert in Europese televisieseries

Netflix investeert in Europese televisieseries

Sciencefiction-serie Dark komt uit Duitsland, misdaadthriller Suburra is Italiaans en het grotendeels Spaanstalige Narcos werd gemaakt door een Frans productiehuis. Netflix investeert flink in niet-Amerikaanse televisie.

Zo stak de online streamingdienst sinds 2012 twee miljard dollar in series uit het Europese vasteland. Het totaalbudget voor videoproductie bedroeg bij Netflix in 2017 zes miljard dollar, dus het meeste geld gaat nog naar Amerikaanse producenten.

Erik Barmack, vicepresident International Originals, reist de hele wereld over om de internationale producties te overzien. Deze week was hij even in Nederland. Ook ‘wij’ krijgen een eigen Netflixproductie: Undercover. De politieserie over de handel in XTC heeft een Nederlands-Vlaamse cast. De producenten zijn De Mensen, Dutch Filmworks en VRT.

Ondertussen leggen landen als Frankrijk, Brazilië en Argentinië grote videoplatforms heffingen op omdat ze profiteren van nationale producties, maar er niet in zouden investeren. Om dezelfde reden wordt wetgeving overwogen die platforms verplicht te investeren in nationale film en tv. In Nederland heeft de Raad voor Cultuur voorgesteld om ook zo’n regeling in te voeren.

Wanneer de Nederlandse Netflixserie Undercover precies verschijnt is nog niet bekend. Wel gaf de streamingdienst in een persbericht aan dat het eerste seizoen in 2019 gelanceerd zal worden. Anna Drijver (Komt een vrouw bij de dokter, Bride Flight, Loft), Frank Lammers (Zwartboek, Michiel de Ruyter, Rundskop), Elise Schaap (Valentino, Ja, ik wil!, Familie Kruys) en Tom Waes (Nieuw Texas, Tegen de sterren op) maken deel uit van de cast.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

renzoroy
renzoroy 24 februari 2018, 12:08
Jeeej, weer een NL serie over politie en drugs... bestaan er al 100 van. Een serie in genres als Game of Thrones, X-Files, Dark, Stranger Things, 3% of The Sinner zie je uit allerlei landen komen, maar uit NL komen voornamelijk alleen maar simpele politieseries die dan ook nog eens zoooo slecht zijn...
dylano1803
dylano1803 24 februari 2018, 12:54
Precies!
RLS90
RLS90 24 februari 2018, 16:08
En een vreselijk slechte titel voor de NL Netflix Original
Log in om een reactie achter te laten