Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
DC-serie Arkham Asylum gaat niet verder bij HBO Max

DC-serie Arkham Asylum gaat niet verder bij HBO Max

Een geplande serie in DC's Batman-universum rond Arkham Asylum gaat voorlopig niet door.
De potentiële Arkham-serie stond onder leiding van The Staircase-bedenker Antonio Campos, die showrunner-uitvoerend producent en ook regisseur was.

15662 The Batman

Bronnen vertellen dat het project niet per se dood is. Campos had voor de serie getekend onder het vorige DC-regime, voordat James Gunn en Peter Safran DC Films overnamen.

Op een vergelijkbare manier, zoals vorige maand werd onthuld, zal Blue Beetle worden voortgezet via een animatieserie die voortborduurt op de film, die werd ontwikkeld onder het vorige regime van DC Studios, maar zal niet hetzelfde verhaal vertellen.

In plaats daarvan zal de serie zijn eigen verhaal creëren dat, bij succes, mogelijk kan leiden tot een terugkeer naar het witte doek voor de gigantische blauwe kever die wordt vertolkt door Xolo Maridueña.

Gunn had eind vorig jaar bevestigd dat The Batman-regisseur Matt Reeves hielp bij de ontwikkeling van de potentiële serie, die zich zou afspelen in het nieuwe DC Universum dat bekend staat als Chapter One: Gods and Monsters.

De Arkham-serie zou deel uitmaken van dat nieuwe DCU, dat tot nu toe bestaat uit The Batman II van Reeves, het vervolg op de hit uit 2022 met Robert Pattinson als de Caped Crusader, en The Penguin, de HBO Max-serie die voortkomt uit de film met Colin Ferrell die terug is als de iconische Batman-schurk. De laatste achtdelige serie, een HBO Max Original, maakt zich op voor een première in september.

Gunn zei in december dat de Arkham-serie "een van de eerste pitches was die we kochten toen Peter en ik aan boord kwamen". Het draait om Arkham in Gotham City, het psychiatrisch ziekenhuis/gevangenis waar enkele van Batmans meest beruchte vijanden zijn ondergebracht.

De Arkham-serie werd geproduceerd door de productiemaatschappij van Reeves, 6th & Idaho, in samenwerking met Warner Bros Television. Reeves, Joe Barton en The Batman-producer Dylan Clark zijn de uitvoerende producenten, naast Daniel Pipski en Adam Kassan van 6th & Idaho. Rafi Crohn van 6th & Idaho is co-uitvoerend producent.

De film is gebaseerd op de Batman-personages die voor DC zijn gemaakt door Bob Kane en Bill Finger.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten