Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Apple prijst originele films en series aan voor de vijfde verjaardag van Apple TV+

Apple prijst originele films en series aan voor de vijfde verjaardag van Apple TV+

In de vrijgegeven trailer zie je fragmenten van langverwachte terugkerende en nieuwe series.
Voordat Apple zijn langverwachte intrede in de kunstmatige intelligentie aankondigde, trapte het zijn wereldwijde ontwikkelaarsconferentie (WWDC) maandag af met een plugin voor Apple TV+, waarvan de vijfde verjaardag op 1 november plaatsvindt.

15531 Tim Cook

"Voordat we naar onze platforms gaan, praten we eerst over Apple TV+", zei CEO Tim Cook (foto). Terwijl een menigte zich had verzameld om de presentatie live te bekijken, werden segmenten met Cook en enkele tientallen andere Apple medewerkers en leidinggevenden vooraf opgenomen op de campus van het bedrijf in Cupertino, CA. Cook was te zien terwijl hij op de zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor stond.

Terwijl er een reeks aankomende films en series werd afgespeeld, merkte Cook op: "We staan op het punt om onze spannendste line-up ooit te lanceren, met verbazingwekkende nieuwe Originals die elke week verschijnen."

Clips van nieuwe seizoenen van series als Severance, Pachinko, Slow Horses en Silo verschenen naast clips voor nieuwe series Presumed Innocent en Dark Matter (2024). Films in de filmrol waren onder andere de door Greg Berlanti geregisseerde Fly Me to the Moon, met Scarlett Johanssen, Channing Tatum en Woody Harrelson, en de Brad Pitt-George Clooney combinatie Wolfs.

De techgigant, die op het gebied van A.I. achterliep op veel van zijn concurrenten, introduceerde een reeks A.I.-functies voor zijn apparaten en clouddiensten onder de noemer Apple Intelligence. Siri, de persoonlijke spraakassistent die dertien jaar geleden werd geïntroduceerd, krijgt een aanzienlijke upgrade als onderdeel van de inspanning.

Privacy is een van de redenen waarom Apple over AI heeft nagedacht. Het beschermen van gebruikersgegevens was een belangrijk thema toen het bedrijf de nieuwe mogelijkheden uitrolde. "Je zou niet alle details van je leven hoeven af te staan om te worden opgeslagen en geanalyseerd in iemands AI-cloud", aldus Craig Federighi, SVP Software Engineering bij Apple. "Met Apple Intelligence gaat krachtige intelligentie hand in hand met krachtige privacy."

Apple zei ook dat het een samenwerking is aangegaan met ChatGPT-bedenker OpenAI om gebruikers van Apple-apparaten meer context en bredere kennis te bieden. Later dit jaar krijgen gebruikers toegang tot ChatGPT via iOS 18, iPadOS 18 en MacOS Sequoia. OpenAI CEO Sam Altman was aanwezig in Cupertino voor de aankondiging.

Er was nog veel meer productnieuws, waaronder een nieuwe versie van het besturingssysteem voor Vision Pro, de ultra-hoogwaardige "spatial computing" headset die tijdens hetzelfde evenement in 2023 werd onthuld.

Hier is de Apple TV+ clip:
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten