Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Disney+ verwijdert vele series van Disney en Hulu van zijn streamingdienst

Disney begint content van hun streamingdienst te halen, met tientallen series en specials die op vrijdag 26 mei Disney+ zullen verlaten.

De titels, die wereldwijd van Disney's streamingdiensten worden verwijderd, omvatten Disney+'s Willow, Big Shot (2021), Turner & Hooch, The Mighty Ducks (2021): Game Changers, Just Beyond, Diary of a Future President, The Mysterious Benedict Society en The World According to Jeff Goldblum en Hulu's Y: The Last Man, Dollface, The Hot Zone, Maggie, Pistol en Little Demon.

De lijst bevat grotendeels kortstondige series, specials en direct-to-streaming films.

Willow

De stap, die gepaard gaat met een waardevermindering van 1,5 miljard tot 1,8 miljard dollar, werd aangekondigd tijdens een recent winstgesprek van Disney op 10 mei.

"We zijn bezig met een herziening van de inhoud van onze DTC-diensten om deze af te stemmen op de strategische veranderingen in onze benadering van content cureren," zei CFO Christine McCarthy. Op dat moment werden geen details verstrekt over de inhoud die zou worden verwijderd.

Disney is het laatste mediabedrijf dat inhoud van zijn streamingplatforms schrapt als kostenbesparende maatregel nu de industrie de kosten en de strategie in die arena heroverweegt met een hernieuwde focus op winstgevendheid. Warner Bros. Discovery verwijderde een groot aantal series van HBO Max en AMC en Showtime ondergingen een soortgelijke teruggang.

Hier is een lijst van enkele titels die worden verwijderd:

Big Shot (2021) (Disney+)
Turner & Hooch (Disney+)
The Mysterious Benedict Society (Disney+)
The Mighty Ducks (2021): Game Changers (Disney+)
The Mighty Ducks (2021)
Willow (Disney+)
The Making Of Willow (Disney+)
Diary of a Future President (Disney+)
Just Beyond (Disney+)
The World According to Jeff Goldblum (Disney+)
Marvel's Hero Project (Disney)
Marvel's MPower (Disney+)
Marvel's Voices Rising: The Music of Wakanda Forever (Disney+)
Rosaline (Disney+)
Cheaper by the Dozen-remake (Disney+)
The One and Only Ivan (Disney+)
Stargirl (Disney+)
Encore! (Disney+)
A Spark Story (Disney+)
Black Beauty (Disney+)
Clouds (Disney+)
Weird But True! (Disney+)
Timmy Failure (Disney+)
Be Our Chef (Disney+)
Magic Camp (Disney+)
Howard (Disney+)
Earth to Ned (Disney+)
Foodtastic (Disney+)
Stuntman (Disney+)
Disney's Fairy Tale Weddings (Disney+)
Wolfgang (Disney+)
It's a Dog's Life With Bill Farmer (Disney+)
The Premise (Hulu)
Love in the Time of Corona (Hulu).
Everything's Trash (Hulu)
Best in Snow (Hulu)
Best in Dough (Hulu)
Maggie (Hulu)
Dollface (Hulu)
The Quest (Hulu)
The Hot Zone (Nat Geo/Hulu)
The Hot Zone
Y: The Last Man (FX/Hulu)
Pistol (FX/Hulu)
Little Demon (FX/Hulu)
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_JanWillemK
20 Mei 2023 09:48 -
Ik ben niet van plan om ook maar 1 van deze series te kijken dus het zal mij een worst zijn of ze blijven, maar toch is het frappant dat streaming diensten het nodig vinden om content te verwijderen. Ik kan begrijpen dat je series verwijderd waar je een licentie voor afneemt die je jaarlijks zou moeten verniewen, maar eigen series kan je toch laten staan?

En ze doen dit allen net nadat al bekend is gemaakt dat Disney wederom enorm veel subscipties heeft verloren, iets van 6.5 miljoen subscribers in de afgelopen 9 maanden, als ik mij niet vergis.
Daarbij heeft Disney tevens aangegeven nieuwe content minder snel uit te rollen, wat betekent dat er dus minder nieuwe shows zullen worden gemaakt.

Nou maar hopen dat ze minder Marvel en Star Wars troep maken. Het uitrekken van die franchises is toch wel een beetje klaar lijkt mij.
Marvel is sinds het einde van phase 3 al niet meer leuk en The Mandolorian is het enige goede wat Star Wars in de afgelopen 10 jaar heeft gemaakt (is mij verteld).
Reageer
avatar_Hattrickmaster
20 Mei 2023 18:11
Die 6,5 miljoen komen uit India. Waar ze een belangrijke sport uit India zijn verloren. Dus feitelijk gaat het niet zo slecht.

U vindt het troep. Ik geniet van the mandalorian en andor. Ook wandavision, loki, moon knight & Hawkeye waren hele goede series. Ook de special presitations waren goed. Andere waren vermakelijk niet per de goed of slecht.
Reageer
avatar_RonSchoonwater
20 Mei 2023 10:41 - 20 Mei 2023 10:42
Hmmm, het blijft behelpen met (het beleid van) die streamingdiensten. Op deze lijst staat alleen Willow in mijn 'te kijken' lijst. De reacties en recensies zijn helaas niet zo best dat ik het tot nu toe nog niet gekeken heb. Zal 'm dus wel niet meer worden ;)

Wat opvalt is dat ze dit zo kort vantevoren aankondigen. Had dit niet eerder gekund?
Reageer
avatar_BlackBiker
20 Mei 2023 14:40 -
Dit kon natuurlijk ook niet goed blijven gaan. Het streaming landschap is de laatste jaren zo versnipperd dat als je alles wilt kunnen kijken wat je goed vindt je klauwen met geld kwijt bent. In in deze tijden van grote inflatie en ander financieel leed, is zo'n streamabo iets waar veel huishoudens op zullen bezuinigen.

Zelf heb ik nog nooit een streaming abo genomen. Precies om deze redenen. Als ik iets goed vind, wil ik het een paar jaar later ook nog eens kunnen kijken. Met het beleid van de streamingdiensten is de kans dan groot dat dit niet meer kan, of dat je naar een andere streamer moet. Daarom hou ik toch lekker ouderwets vast aan fysieke media voor mijn lievelingsfilms en series.

Van het genoemde lijstje heb ik alleen Pistol gezien (en willen zien). Goede serie over de roemruchte opkomst en ondergang van de Sex Pistols. Voor de rest heeft Disney mij weinig te bieden. Net als JW ben ik al sinds fase 3 klaar met Marvel en Star Wars is een uitmelkconcept geworden waarvan inderdaad alleen The Mandalorian het aankijken (meer dan) waard is. Al stoppen ze er helemaal mee, dan zal ik ze niet missen. Net zo min als die tig andere streamingdiensten.
Leve BR, DVD en BT :-)
Reageer
avatar_SLP
20 Mei 2023 15:34 -
Ook mij doet dit nieuws niet heel veel. De enige reden waarom ik Disney+ nog heb is voor The Mandalorian haha. Over het algemeen heb ik vrij weinig met het aanbod op Disney+, in tegenstelling tot Hulu.
Reageer

Laatste nieuws