Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
FOX presenteert nieuwe en terugkerende series en programma's voor 2023-24

FOX presenteert nieuwe en terugkerende series en programma's voor 2023-24

Voor het tweede jaar op rij heeft FOX zijn plannen voor het komende televisiejaar bekendgemaakt, maar geen schema vrijgegeven.
Terugkerende series en programma's bij FOX zijn onder andere 9-1-1: Lone Star (seizoen vijf), Accused (US) (seizoen twee), Alert: Missing Persons Unit (seizoen twee), Animal Control (seizoen twee), Bob's Burgers (seizoen veertien), The Cleaning Lady (US) (seizoen drie), Family Guy (seizoen 22), The Great North (seizoen vier), Hell's Kitchen (US) (seizoen 22), I Can See Your Voice (US) (seizoen drie), Lego Masters (US) (seizoen vier), The Masked Singer (seizoen tien), Name That Tune (seizoen drie), Next Level Chef (seizoen drie) en The Simpsons (seizoen 35).

Aanvullende vernieuwingen voor series worden nog aangekondigd.

The Cleaning Lady (US)

Nieuwe series zijn Doc (medisch drama), Grimsburg (animatiekomedie), Krapopolis (animatiekomedie), Rescue Hi-Surf (strandwachtdrama), Snake Oil (spelshow) en We Are Family (spelshow).

Het lot van de FOX-comedyserie Welcome to Flatch is nog in de lucht.

Het is onbekend wanneer het nieuwe seizoen zal beginnen vanwege de productievertragingen als gevolg van de aanhoudende WGA-staking.

Rob Wade, CEO van FOX Entertainment, onthulde afgelopen week de FOX-programma's en series voor het televisieseizoen 2023-2024 aan de nationale reclamegemeenschap tijdens de persoonlijke Upfront Presentation in het Manhattan Center. FOX voegt twee nieuwe drama's, twee nieuwe animatie-comedyseries en twee nieuwe ongescripte series aan zijn programma line-up toe. Het mediabedrijf, dat scripts, reality en animatie omvat, blijft het programma-eigendom van de eigen bedrijfsonderdelen FOX Entertainment Studios, FOX Alternative Entertainment, Studio Ramsay Global en Bento Box Entertainment uitbreiden.

"In elk genre van FOX's line-up voor 2023-24 blijven we de slimste, meest productieve makers in de industrie aantrekken", aldus Wade. "Als gevolg daarvan blijft ons contentportfolio evenwicht en variatie in zijn verhaal bieden door de kracht en stabiliteit van onze terugkerende favorieten en de enorme creativiteit van onze nieuwe series."

Van FOX's Emmy Award-winnende animatiehuis, Bento Box Entertainment, komen twee gloednieuwe geanimeerde comedyseries: Krapopolis, van Rick and Morty co-bedenker Dan Harmon, met Hannah Waddingham (Ted Lasso), Richard Ayoade (The IT Crowd) en Matt Berry (What We Do in the Shadows) in de hoofdrollen en Grimsburg, met Jon Hamm in de hoofdrol en als uitvoerend producent. Krapopolis en Grimsburg voegen zich bij de terugkerende series Bob's Burgers, Family Guy (foto), The Great North en The Simpsons.

Family Guy

Volgend seizoen gaat de gloednieuwe spelshow Snake Oil in première, gepresenteerd en geproduceerd door de voor een Emmy en Golden Globe Award genomineerde komiek David Spade (Saturday Night Live, Just Shoot Me) en geproduceerd door de voor een Emmy genomineerde Will Arnett (Lego Masters (US), Arrested Development), via zijn Electric Avenue Productions.

Volgend seizoen gaat ook het gloednieuwe muziekraadspel We Are Family in première, gepresenteerd door Academy Award- en Golden Globe-winnende acteur, zanger en komiek Jamie Foxx en mede gepresenteerd door zijn dochter, producer en activiste Corinne Foxx. Snake Oil en We Are Family voegen zich bij Farmer Wants a Wife, Hell's Kitchen (US), I Can See Your Voice (US), Lego Masters (US), The Masked Singer, Name That Tune, Next Level Chef en Special Forces: World's Toughest Test.

Daarnaast keert Gordon Ramsay's Kitchen Nightmares terug naar FOX met een geheel nieuw seizoen van restaurant makeovers. Lego Masters (US) zal ook zijn tweede meerdaagse vakantie-evenement Lego Masters uitzenden: Celebrity Holiday Bricktacular.

Lego Masters (US)

FOX's nieuwe drama's omvatten:

Doc, gebaseerd op de wereldwijd geprezen Italiaanse serie Doc - Nelle tue mani, gecreëerd en geproduceerd door Lux Vide, een Fremantle Company, met Simona Tabasco en Beatrice Grannò van The White Lotus.

FOX's Doc is een nieuw medisch drama rond de hardwerkende, briljante Dr. Amy Elias, hoofd interne en familiale geneeskunde in het Westside Hospital in Minneapolis. Nadat een hersenletsel de laatste acht jaar van haar leven heeft uitgewist, moet Amy zich een weg banen in een onbekende wereld, waarin ze zich niets herinnert van patiënten die ze heeft behandeld, collega's die ze heeft gekruist, de soulmate van wie ze is gescheiden, de man van wie ze nu houdt en de tragedie waardoor ze iedereen heeft weggeduwd. Ze kan alleen vertrouwen op haar vervreemde zeventienjarige dochter, die ze zich herinnert als een negenjarige, en een handvol toegewijde vrienden, als ze worstelt om de geneeskunde voort te zetten, ondanks dat ze bijna een decennium aan kennis en ervaring heeft verloren. Doc wordt gecoproduceerd door Sony Pictures Television en FOX Entertainment Studios. Barbie Kligman is showrunner en uitvoerend producent. Hank Steinberg (Channel Road Productions) en Erwin Stoff (3 Arts Entertainment) zijn uitvoerend producenten.

Doc - Nelle tue mani, gecreëerd door Francesco Arlanch en Viola Rispoli, debuteerde in 2020 in Italië op Rai 1, waar het sinds 2007 de eerste serie van het netwerk was. Sindsdien is de serievorm in twaalf landen verkocht en zijn er al zeven versies gemaakt.

Van de productieve, bekroonde uitvoerend producent/regisseur John Wells (Shameless (US), The West Wing, ER) en uitvoerend producent/schrijver Matt Kester (Animal Kingdom (2016), Outsiders), komt het bloedstollende Hawaii-reddingsdrama Rescue: HI-Surf.

De serie volgt het persoonlijke en professionele leven van de badmeesters die de North Shore van O'ahu - het beroemdste en gevaarlijkste stuk kust ter wereld - patrouilleren en beschermen. Elke aflevering toont deze toegewijde, heldhaftige en adrenaline zoekende eerste-hulpverleners die levens redden in de moeilijke en vaak levensbedreigende omstandigheden van Hawaii's Seven Mile Miracle.

Rescue: HI-Surf wordt gecoproduceerd door Warner Bros. Television en FOX Entertainment Studios. Matt Kester creëerde de serie. Kester, John Wells en Daniele Nathanson zijn uitvoerend producenten en co-showrunners. Erin Jontow (John Wells Productions) is ook uitvoerend producent. Kester schrijft de eerste aflevering en Wells regisseert de eerste twee afleveringen.

Krapopolis

FOX's nieuwe geanimeerde comedyseries omvatten:

Van Emmy Award-winnende bedenker Dan Harmon (Rick and Morty, Community) komt Krapopolis, een animatieserie als geen ander. De serie speelt zich af in het mythische oude Griekenland en draait om een familie van mensen, goden en monsters die probeert een van de eerste steden ter wereld te besturen zonder elkaar uit te moorden.

De stemmencast van de serie bestaat uit Emmy Award-winnares Hannah Waddingham (Ted Lasso), Richard Ayoade (The IT Crowd), Matt Berry (What We Do in the Shadows), Pam Murphy (Mapleworth Murders) en Duncan Trussell (The Midnight Gospel).

In de serie is Ayoade de stem van Tyrannis, de sterfelijke zoon van een godin. Hij is de egoïstische, narcistische koning van Krapopolis die zich staande probeert te houden in een stad die zijn naam eer aandoet. Waddingham speelt Deliria, de moeder van Tyrannis, godin van zelfvernietiging en twijfelachtige keuzes. Binnen haar uitgebreide Olympische familie - gesmeed in patricide en ontrouw - staat ze bekend als de trashy one. Berry is Shlub, de vader van Tyrannis, een mantitaur (half centaur (paard + mens), half manticore (leeuw + mens + schorpioen). Hij is oversekst en onderbezet, beweert een kunstenaar te zijn en heeft letterlijk zijn hele leven nog nooit ergens voor betaald, in welke zin dan ook.

Murphy speelt Stupendous, de halfzus van Tyrannis, dochter van Deliria en een cycloop. Trussell speelt Hippocampus, Tyrannis' halfbroer, nakomeling van Shlub en een zeemeermin, en, uiteraard, biologisch gezien een puinhoop. Krapopolis is eigendom van FOX Entertainment en wordt geproduceerd door Bento Box Entertainment. Dan Harmon is de bedenker en uitvoerend producent. Jordan Young is uitvoerend producent en showrunner (seizoen één). Alex Rubens is uitvoerend producent en showrunner (seizoen twee en drie).

In de gloednieuwe animatiekomedie Grimsburg speelt Emmy Award-winnaar Jon Hamm (Mad Men), die ook als uitvoerend producent voor de serie optreedt. In Grimsburg is Marvin Flute (Hamm) een briljante detective met even excentrieke meningen als zijn smaak, die het niet kan laten zijn eigen persoonlijke problemen - of het nu zijn familie is of kleine meningsverschillen tussen zijn collega's - voorrang te geven boven de misdaden die hij moet oplossen. Nu hij terug is in Grimsburg, een stadje waar iedereen een geheim of drie heeft, zal Flute elk spoor volgen dat hij heeft om zichzelf te verlossen van de ex-vrouw van wie hij bleef houden, zelfs als dat betekent dat hij moet omgaan met de zoon die hij nooit de moeite nam om te leren kennen.

Grimsburg is eigendom van FOX Entertainment en wordt geproduceerd door Bento Box Entertainment. Catlan McClelland en Matthew Schlissel creëerden de serie en zijn co-uitvoerend producenten. Gail Berman, Hend Baghdady, Chadd Gindin, Connie Tavel en Jon Hamm dienen als uitvoerend producenten. Chadd Gindin dient als showrunner.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten