Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Prime Video streeft Netflix in VS voorbij als grootste streamingdienst

Prime Video heeft Netflix verdrongen als de nummer één in de VS voor streaming via abonnementen in een jaarlijkse ranglijst samengesteld door onderzoeksbureau Parks Associates.

Het bedrijf maakte zijn methodologie niet bekend voor hoe het het aantal Prime Video-abonnees isoleert, een metriek die lang in geheimzinnigheid is gehuld als gevolg van Amazons algemene terughoudendheid om statistieken over zijn Prime-activiteiten bekend te maken. Toch is Parks al meer dan tien jaar een gerenommeerde tracker van de streaming-ruimte. Gedurende vele jaren in de jaren 2010 waren de ranglijsten consistent, met de voormalige "Grote Drie" van Netflix, Prime Video en Hulu die de top drie plekken deelden, altijd met Netflix aan de top.

Vandaag zijn de ranglijsten veel meer gefragmenteerd, gezien het aantal nieuwe spelers dat het toneel heeft betreden. De lijst geeft het totale aantal abonnees tot september 2022 weer, via de OTT Video Market Tracker, een aanbod van Parks dat door het bedrijf wordt omschreven als "een uitputtende analyse van markttrends en profielen van de bijna 100 aanbieders van over-the-top-videodiensten in de VS en Canada".

Amazon zei vorig jaar dat het meer dan 200 miljoen Prime leden heeft, met Prime Video als een van de voordelen van het programma. Enkele weken geleden zei het bedrijf ook al dat The Lord of the Rings: The Rings of Power wereldwijd door meer dan 100 miljoen Prime-abonnees is bekeken. CEO Andy Jassy noemde Prime Video tijdens een optreden op de New York Times DealBook-conferentie "een heel belangrijk ingrediënt" om abonnees naar Prime te lokken, dat ook gratis verzending, kortingen bij Whole Foods Market en andere voordelen biedt. "Het is altijd iets geweest dat Prime-abonnementen heeft gedreven," zei Jassy over het video-aanbod, "maar we zien steeds meer mensen zich aanmelden bij Prime vanwege de video-inhoud."

Netwerken

Netflix, ondertussen, heeft een plateau bereikt in de VS en heeft zelfs een klein aantal abonnees verloren in de afgelopen kwartalen. Het bedrijf meldde 73,4 miljoen abonnees in de VS en Canada per 30 september, 100.000 meer dan het vorige kwartaal, maar onder het niveau van 2021 en eerder dit jaar. Het stagnerende abonnee momentum is de belangrijkste reden waarom het bedrijf haastig in de reclamebusiness stapte en een goedkoper, advertentie-ondersteund abonnement aankondigde in de VS en bijna een dozijn andere landen. Dat pakket van 7 dollar is vorige maand gelanceerd.

Op wereldwijde basis blijft Netflix natuurlijk de leider met iets meer dan 223 miljoen abonnees. Disney zit hem op de hielen, met Disney+ nu op 164,2 miljoen en het bedrijf als geheel bereikt 235,7 miljoen over Disney+, Hulu en ESPN+.

De rest van de 2022-grafiek lijkt relatief veel op de 2021-editie, hoewel NBCUniversal's Peacock doorbrak om de nummer 10-positie in te nemen omdat Showtime uit beeld verdween. Met 15 miljoen betalende abonnees is Peacock een langzamer groeiverhaal dan veel rivalen, hoewel het op schema ligt met NBCU's prognoses voor maandelijkse actieve gebruikers. Live sportaanbiedingen zoals het wereldkampioenschap voetbal, de Premier League en Major League Baseball, alsook de WWE en een toevloed van films in première hebben Peacock geholpen om geleidelijk aan terrein te winnen. Showtime, ondertussen, bevindt zich in een soort limbo-staat omdat moederbedrijf Paramount Global het heeft samengevoegd met Paramount+ en enkele stroomlijningsbewegingen heeft gemaakt in zijn leidinggevende rangen, waardoor twijfel ontstaat over de toekomst van Showtime als een zelfstandige streaming-entiteit.

Hier zijn de Parks ranglijsten van 2019 tot en met dit jaar:

Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst