Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Top 10 grootste streamingdiensten wereldwijd

Welke streamingdienst is nu de grootste. Wij hebben een top 10 waarin dat haarfijn wordt uitgelegd.

Welke streamingdienst ken jij, Disney+, Netflix, Prime Video? Die zal je wel kennen, maar welke streamer heeft nu de meeste abonnees? Prime Video zit in de nek te hijgen van Netflix, maar er zijn ook streamingdiensten in de top 10 waar je waarschijnlijk nog niet van hebt gehoord.

Hieronder de top 10. Waar mogelijk hebben we aangegeven hoeveel de streamer kost per maand/jaar en of deze in Nederland is te zien.

We bouwen het op en beginnen bij de nummer 10;

10. Paramount+
43.300.000 abonnees.
Helaas is deze (nog) niet beschikbaar in Nederland. Bij Paramount Plus kijk je onder meer naar content van het ViacomCBS-netwerk, zoals Nickelodeon, MTV, BET en Comedy Central. Je kunt bij Paramount+ onder andere kijken naar series als Star Trek, South Park, NCIS, maar ook NFL wedstrijden en de UEFA Champions League en Europa League zitten in het pakket. Via het Paramount bundle abonnement kijk je dus ook naar series, films, documentaires en sport via Showtime. Via een VPN of een creditcard is het mogelijk om in Nederland een abonnement af te sluiten.
De kosten in Amerika zijn tussen de $ 14,99 en $ 4,99 per maand.
Netwerken

9. Hulu
46.200.000 abonnees.
Ook deze is niet beschikbaar in Nederland, maar ook hier kun je via een omweg een abonnement afsluiten. De content van Hulu is uitgebreid en gelukkig zijn vele Hulu Originals, denk aan The Handmaid's Tale, Little Fires Everywhere, Dopesick, ook te zien bij andere streamers zoals Disney+ en Videoland. Bij Hulu kun je ook een uitgebreid pakket nemen met Disney+ en ESPN+.
De kosten in Amerika zijn tussen de $ 75,99 en $ 6,99 per maand.
Netwerken

8. Tubi
51.000.000 gebruikers.
Tubi is een gratis streamingsdienst die niet in Nederland te zien is, maar met een VPN kom je een heel eind. Tubi is gratis omdat je reclames tussendoor krijgt. Het aanbod bevat onder andere The Fall, Lupin en Bridgerton. Maar ook ALF, Mr. Bean en een ware Tubi Kids zit in het pakket.

7. Pluto TV
68.000.000 gebruikers.
Pluto TV is net als Tubi een gratis dienst ondersteund door reclames. Het is een onderdeel van Paramount Global en in Nederland te zien via een VPN. Pluto TV heeft eigen kanalen waar je onder andere Star Trek, AMC favorieten al The Walking Dead of een CSI kanaal kunt zien.

6. HBO Max
77.100.000 abonnees.
HBO Max is nog niet zolang te zien in Nederland, maar House of the Dragon zal de streamer geen windeieren leggen. Maar ook Westworld, The Sopranos, Game of Thrones en Succession zijn onder andere te zien bij HBO Max. Binnenkort gaat HBO Max samen met Discovery+.
De kosten in Nederland zijn tussen de € 7,99 en € 5,99 per maand. Als je een jaar vooraf betaald ben je goedkoper uit.
Netwerken

5. iQIYI
106.000.000 abonnees.
Ondertussen gaan er berichten in de rondte dat deze Chinese streamer meer dan 500 miljoen actieve kijkers heeft per maand. De streamer is ook beursgenoteerd.
De Chinese streamingsdienst iQIYI, ook wel het Chinese Netflix genoemd, is in Nederland te zien via iQiyi VIP. De inhoud, soms gratis, bevat veel Koreaanse, Chinese en Thaise dramaseries, maar ook anime en films en series uit het Westen zijn hier te zien.
De kosten in Nederland zijn tussen de € 8,99 en € 5,99 per maand. Als je een jaar vooraf betaald ben je goedkoper uit. Je hebt wel een credit card nodig.

4. Tencent Video
124.000.000 abonnees.
Arcane (2021) is de meest populaire serie op deze Chinese streamingsdienst. De opmars van Chinese streamingdiensten is in volle gang. Via een VPN is deze streamer te zien.
De kosten zijn 238 yaun (€ 34,12) per jaar.

3. Disney+
152.500.00 abonnees.
Als je alles van Marvel en Star Wars kan zien en ook nog eens alle Disney en Pixar-films is het niet raar dat deze streamingsdienst zo snel groeit.
De kosten in Nederland zijn € 8,99 per maand. Als je een jaar vooraf betaald ben je goedkoper uit.
Netwerken

2. Prime Video
200.000.000 abonnees.
De duurste serie ooit, The Lord of the Rings: The Rings of Power, draagt het steentje bij om van Prime Video één van de grootste streamers te maken. Originele series, gebruik maken van gratis verzenden bij Amazone Prime en gebruik maken van Twitch Prime en Amazon Photo's werken allemaal in het voordeel.
De kosten in Nederland zijn € 2,99 per maand en de eerste 30 dagen zijn gratis.
Netwerken

1. Netflix
220.672.000 abonnees.
Nog steeds de meest bekeken streamingsdienst. Niet raar met een ijzersterke content van originals en series van andere zenders. Grote namen zijn onder andere Stranger Things, The Crown en Squid Game.
De kosten in Nederland zijn tussen de € 15,99 en 7,99 per maand.
Netwerken

Deze lijst is gebaseerd op de meest recente cijfers van FlixPatrol.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws