Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime gaat samen met Paramount+ en cancelt Let the Right One In, American Gigolo en Three Woman

Paramount Global heeft aangekondigd dat Showtime later dit jaar zal worden geïntegreerd in Paramount+ voor zowel streaming als lineair.
Ter voorbereiding van de verhuizing heeft het premium kabelnetwerk, dat wordt omgedoopt tot Paramount+ with Showtime, de afgelopen weken zijn programmering opnieuw geëvalueerd onder leiding van zijn nieuwe topman Chris McCarthy.

Als gevolg daarvan gaat Showtime niet verder met de nieuwe serie Three Women, met Shailene Woodley (Big Little Lies), Betty Gilpin (GLOW), DeWanda Wise (She's Gotta Have It) en Gabrielle Creevy (The Pact) in de hoofdrollen. Het drama is stilletjes door de producenten geshopt, en volgens bronnen is er interesse, met tenminste één aanbod op tafel.

Bovendien heeft Showtime ervoor gekozen om seizoen twee van twee nieuwe dramaseries niet op te pikken: Let the Right One In (foto), met Demián Bichir in de hoofdrol, en American Gigolo, met Jon Bernthal in de hoofdrol.

Let the Right One In

De eerste serie, geïnspireerd op de bestseller van John Ajvide Lindqvist uit 2004 en de Zweedse verfilming uit 2008, is ook door Tomorrow Studios aan andere platforms verkocht. Bronnen melden dat alle titels die van het Showtime-platform worden gehaald als onderdeel van de herstructurering, elders kunnen worden opgenomen.

Dit is de laatste wending in de lange reis van Let the Right One In. De serie werd oorspronkelijk opgezet bij A&E en A+E Studios in 2015 en verhuisde vervolgens naar TNT, waar een pilot werd besteld en gecast, maar niet in productie ging. De serie vond uiteindelijk zijn weg naar Showtime, waar het op de buis kwam.

Dit is waarschijnlijk het einde van de weg voor American Gigolo, die werd geplaagd door problemen tijdens de productie, waaronder een onderzoek naar wangedrag en een verandering van showrunner. Uiteindelijk werd er een acht afleveringen tellend seizoen geproduceerd op een oorspronkelijke bestelling van tien afleveringen.

American Gigolo

Het afschrijven van voltooide seizoenen van series of films is het afgelopen jaar een favoriete werkwijze van mediabedrijven geworden. Warner Bros. Discovery heeft deze strategie op agressieve wijze toegepast en anderen, met name AMC, hebben zich daarbij aangesloten.

In Three Women, door Taddeo bewerkt op basis van de non-fictie bestseller van Lisa Taddeo, ligt een groep vrouwen op ramkoers om hun leven radicaal om te gooien. De serie wordt geproduceerd door Taddeo, showrunner Laura Eason, Kathy Ciric en Emmy Rossum. Louise Friedberg regisseerde en produceerde de eerste twee afleveringen.

Showtime heeft andere belangrijke aankomende scriptseries, waaronder Ripley en King Shaka, die in post-productie zijn.

Er is nog geen beslissing genomen over de toekomst van Ziwe en I Love That for You. De eerste heeft informeel voelsprieten naar de markt heeft gestuurd, terwijl voor de tweede een tweede seizoen is geschreven.

De vampier-dramaserie Let the Right One In komt van Away-bedenker Andrew Hinderaker, Seith Mann en Tomorrow Studios. Beschreven als een verkenning van menselijke zwakheid, kracht en medeleven door een verhoogde genrelens, draait het om Mark, gespeeld door Demián Bichir, en zijn dochter Eleanor (Madison Taylor Baez), wiens leven tien jaar eerder voorgoed veranderde toen ze in een vampier veranderde.

American Gigolo, een hedendaagse reimagining van de iconische film uit 1980, volgt Julian Kaye (Bernthal) na zijn onterechte vrijlating uit vijftien jaar gevangenis. Hij navigeert door zijn ingewikkelde relaties met zijn voormalige geliefde Michelle (Gretchen Mol), zijn verontruste moeder en de mensen die hem verraden hebben. Het project is een productie van Paramount Television Studios.

Hieronder de trailer van het eerste seizoen van Let the Right One In:
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Grettar1976
Grettar1976 31 januari 2023, 17:49
Welke gevolgen zou dit gaan hebben voor SkyShowtime? Die zijn pas net live met hun streamingsdiensten
SLP
SLP 31 januari 2023, 19:35
Ik denk niet dat dit veel gevolgen gaat hebben voor SkyShowtime. Paramount producties zijn hier immers al op te zien. In Amerika (waar ze geen SkyShowtime hebben), wordt Showtime geintegreerd in Paramount+.
Log in om een reactie achter te laten